Θα γίνει σε έναν όμιλο αν αποχωρήσουν και άλλες ΠΑΕ λόγω πτώχευσης

Β' Εθνική: Οι ομάδες αποφάσισαν πρωτάθλημα δύο ομίλωνΤο διοικητικό συμβούλιο της Φούτμπολ Λιγκ (Β’ Εθνική) αποφάσισε τη διεξαγωγή πρωταθλήματος δύο ομίλων. Δεδομένου ότι ήδη αποχώρησαν λόγω οικονομικών προβλημάτων η ΑΕΚ, η Λάρισα (θα συμμετάσχουν στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική) και η Κέρκυρα (θα συγχωνευτεί με την Κασσιόπη που προβιβάστηκε από τη Γ’ στη Β’), επί του παρόντος η κατηγορία αριθμεί 25 ομάδες, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση του Πανσερραϊκού που είναι πιθανόν επίσης να κηρύξει πτώχευση.

Ο συνεταιρισμός, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, αποφάσισε την τέλεση πρωταθλήματος σε δύο ομίλους (ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε πρωτάθλημα 28 ομάδων και δύο ομίλων από 14 ΠΑΕ). Ακόμη κι αν αποσυρθεί ο Πανσερραϊκός και μείνουν τελικά 24 ομάδες, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους (των 12 ομάδων). Αν όμως ακολουθήσουν και άλλες αποχωρήσεις, όπως φημολογείται,τότε η νέα λίγκα θα γίνει ενωμένη σε ένα γκρουπ.

Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για προβιβασμό των ομάδων που υποβιβάστηκαν προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 28, ωστόσο απορρίφθηκε με ψήφους 23-2. Πάντως η τελική απόφαση για την οριστική μορφή που θα έχει το πρωτάθλημα θα ληφθεί από την ανώτερη αρχή που είναι η ΕΠΟ.

Σημειωτέον ότι η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής στη Γ’ Εθνική εκπνέει στις 31 Ιουλίου, ενώ στις 2 Αυγούστου θα συνεδριάσει η ΕΠΟ προκειμένου να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.