Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Β’ Εθνική: Οι ομάδες αποφάσισαν πρωτάθλημα δύο ομίλων

Ιούλιος 26th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Θα γίνει σε έναν όμιλο αν αποχωρήσουν και άλλες ΠΑΕ λόγω πτώχευσης

Β' Εθνική: Οι ομάδες αποφάσισαν πρωτάθλημα δύο ομίλωνΤο διοικητικό συμβούλιο της Φούτμπολ Λιγκ (Β’ Εθνική) αποφάσισε τη διεξαγωγή πρωταθλήματος δύο ομίλων. Δεδομένου ότι ήδη αποχώρησαν λόγω οικονομικών προβλημάτων η ΑΕΚ, η Λάρισα (θα συμμετάσχουν στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική) και η Κέρκυρα (θα συγχωνευτεί με την Κασσιόπη που προβιβάστηκε από τη Γ’ στη Β’), επί του παρόντος η κατηγορία αριθμεί 25 ομάδες, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση του Πανσερραϊκού που είναι πιθανόν επίσης να κηρύξει πτώχευση.

Ο συνεταιρισμός, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, αποφάσισε την τέλεση πρωταθλήματος σε δύο ομίλους (ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε πρωτάθλημα 28 ομάδων και δύο ομίλων από 14 ΠΑΕ). Ακόμη κι αν αποσυρθεί ο Πανσερραϊκός και μείνουν τελικά 24 ομάδες, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους (των 12 ομάδων). Αν όμως ακολουθήσουν και άλλες αποχωρήσεις, όπως φημολογείται,τότε η νέα λίγκα θα γίνει ενωμένη σε ένα γκρουπ.

Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για προβιβασμό των ομάδων που υποβιβάστηκαν προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 28, ωστόσο απορρίφθηκε με ψήφους 23-2. Πάντως η τελική απόφαση για την οριστική μορφή που θα έχει το πρωτάθλημα θα ληφθεί από την ανώτερη αρχή που είναι η ΕΠΟ.

Σημειωτέον ότι η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής στη Γ’ Εθνική εκπνέει στις 31 Ιουλίου, ενώ στις 2 Αυγούστου θα συνεδριάσει η ΕΠΟ προκειμένου να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 26th, 2013 at 19:33 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply