Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταθέτει 5,8 εκατ. στο Παρακαταθηκών και Δανείων ο Βίκτωρας Ρέστης

Ιούλιος 25th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Καταθέτει 5,8 εκατ. στο Παρακαταθηκών και Δανείων ο Βίκτωρας Ρέστης

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί το πρωί της Παρασκευής ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης που συνελήφθη την Τρίτη και παραμένει κρατούμενος για την υπόθεση του επισφαλούς δανείου που χορήγησε η τράπεζα FBΒ, της οποίας κατείχε μεγάλο πακέτο μετοχών σε εταιρείες συμφερόντων του.

Ο 45χρονος εφοπλιστής καλείται αύριο να απολογηθεί για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά ποσό 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, που χορήγησε πριν περίπου ένα χρόνο, ως δάνειο η FBBank και σύμφωνα με την κατηγορία που έχει διατυπωθεί σε βάρος του, κατέληξε μέσω διαδρομών σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον ίδιο.

Ο κ. Ρέστης αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση του εν λόγω επισφαλούς δανείου και επιμένει ότι τα χρήματα κατέληξαν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, πρώην συνεργάτη του. Η πλευρά του κατηγορούμενου φέρεται επίσης να αναφέρει πως όταν έγινε αντιληπτή από την τότε διοίκηση της τράπεζας η εκταμίευση του εν λόγω δανείου, κινήθηκε διαδικασία σε βάρος του υπαλλήλου που το ενέκρινε.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής φέρεται να προσανατολίζεται σε μια συμβολική κίνηση, ενόψει της ανάκρισης. Ετοιμάζεται να καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ολόκληρο το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ που τον έφερε ενώπιον της δικαιοσύνης και να στραφεί σε βάρος του πρώην συνεργάτη του, ο οποίος καταζητείται μετά από ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας.

Πάντως, σύμφωνα με τη νομοθεσία η καταβολή του ποσού δεν κλείνει την ποινική δικογραφία σε βάρος του εφοπλιστή, καθώς δεν αφορά υπόθεση και διεκδίκηση μεταξύ ιδιωτών.

 

ΑΜΠΕ

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 25th, 2013 at 22:32 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply