Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημόσιο: μετατάξεις και διαθεσιμότητα παντού – Από πού φεύγουν 8.296 υπάλληλοι

Ιούλιος 25th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δεν έχουν τέλος οι λίστες και τα σενάρια. Μόνο βέβαιο το ότι θα πρέπει να βγουν 8.296 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ως τέλη Σεπτέμβρη. Η τρόικα με το “κάζο” που έκανε καθυστερώντας τη δόση για μόλις 80 άτομα που δεν βγήκαν στη διαθεσιμότητα χθες έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει ούτε η παραμικρή απόκλιση.

Έτσι προχωρά κανονικά το θέμα των 2.000 εκπαιδευτικών τεχνικών λυκείων που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Υγείας και Παιδείας θα καθοριστεί που και πως θα απορροφηθεί το 55% ως 60% των εκπαιδευτικών αυτών στους τομείς της Υγείας. Το υπόλοιπο ποσοστό θα γίνει προσπάθεια να απορροφηθεί σε διάφορες διοικητικές θέσεις του δημοσίου, ενώ κάποιοι θα συνεχίσουν να διδάσκουν ως ωρομίσθιοι μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι μαθητές που ήδη είχαν ξεκινήσει στα τεχνικά λύκεια.

Μεγάλο ποσοστό όμως των καθηγητών ίσως βρεθεί χωρίς νέα θέση και ως γνωστό μετά από 8 μήνες κινδυνεύει με απόλυση από το Δημόσιο.

Στο μεταξύ μπήκε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου για την αναδιάρθρωση του υπουργείου Παιδείας με την ανακοίνωση για λουκέτο σε 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.

Μετά την αύξηση των ωρών διδασκαλίας και τις καταργήσεις σχολείων θα ξεκινήσει το “σαφάρι” για την ανεύρεση των εκπαιδευτικών που θα βγουν σε διαθεσιμότητα. Πολλοί ανεβάζουν τον αριθμό των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στο στόχαστρο ως και στις 10.000 μέσα στις επόμενες δύο σχολικές χρονιές.

Παράλληλα και μετά τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές φαίνεται ότι παίρνουν σειρά πολιτικοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε μονάδες των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και χιλιάδες διοικητικοί υπάλληλοι σε διάφορα υπουργεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 2.000 πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και άλλοι περίπου 400 από το Άμυνας μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας.

1.350 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας μετακινούνται σε άλλες θέσεις μετά από συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ενώ σε διαθεσιμότητα θα βρεθούν ακόμη 400 υπάλληλοι από τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης, Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

newsit

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 25th, 2013 at 07:38 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply