-30%

Μειωμένοι κατά 30% αναμένεται να είναι οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, όπως προκύπτει από τη συμπληρωματική προκήρυξη του διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών ανώτατων στρατιωτικών ιδρυμάτων και ανώτερων στρατιωτικών σχολών, που υπέγραψε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ειδικότερα, η προκήρυξη αφορά τον αριθμό των υποψηφίων που θα εισαχθούν στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ), Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Τεχνικών Υπαξιωματικών (ΣΤΥΑ), Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οπως φαίνεται από την εγκύκλιο, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) εισάγονται συνολικά 217 άτομα. Από αυτά τα 128 ανήκουν στην κατηγορία «γενική σειρά», όπου στην ειδικότητα «όπλα» εισάγονται 11 άτομα με το 10% (απόφοιτοι παλαιότερων ετών), και 103 άτομα με το 90% (Εισακτέοι φετινών πανελλαδικών εξετάσεων), ενώ στην ειδικότητα «σώματα» εισάγονται 1 άτομο με το 10% και 13 άτομα με το 90%.

Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) εισάγονται 34 άτομα. Από αυτά τα 24 ανήκουν στην κατηγορία «γενική σειρά», όπου στην ειδικότητα «μάχιμοι» εισάγονται 1 άτομο με το 10% και 13 άτομα με το 90%, ενώ στην ειδικότητα «μηχανικοί» εισάγονται 1 άτομο με το 10% και 9 άτομα με το 90%.

Την ίδια στιγμή, στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) εισάγονται 58 άτομα. Από αυτά τα 40 ανήκουν στην κατηγορία «γενική σειρά», όπου στην ειδικότητα «ιπτάμενοι» εισάγονται 3 άτομα με το 10% και 28 άτομα με το 90%, ενώ στην ειδικότητα «μηχανικοί» εισάγονται 1 άτομο με το 10% και 8 άτομα με το 90%.

Στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) εισάγονται 64 άτομα. Από αυτά τα 41 ανήκουν στην κατηγορία «γενική σειρά» και εντάσσονται ως εξής στα τμήματα: Ιατρικό – 12 άτομα με το 90% και 1 άτομο με το 10%, Οδοντιατρικό 3 άτομα, Φαρμακευτικό 2 άτομα, Κτηνιατρικό 1 άτομο, Ψυχολογικό 1 άτομο, ΣΣΝΣ 9 άτομα με το 90% και 1 άτομο με το 10% και στο Οικονομικό 10 άτομα με το 90% και 1 με το 10%.

Παράλληλα, στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) εισάγονται 25 άτομα. Από αυτά τα 16 ανήκουν στην κατηγορία «γενική σειρά» και με το 10% εισάγονται 2 άτομα, ενώ με το 90% 14 άτομα.

Στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ) θα φοιτήσουν 160 άτομα και στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) θα φοιτήσουν 75 σπουδαστές ανά ειδικότητα και ανά κατηγορία.

Στις σχολές υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ-ΣΥΔ) θα φοιτήσουν συνολικά 186 σπουδαστές. Οι υπόλοιποι φοιτητές που συμπληρώνουν αριθμητικά τους εισακτέους κάθε σχολής προέρχονται από τις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια, Ελληνες – Ελληνίδες Εξωτερικού).

Λάμπρος Ζαχαρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.