Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καψής: Πιο φθηνή και με λιγότερους εργαζομένους η νέα δημόσια τηλεόραση

Ιούλιος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Καψής: Πιο φθηνή και με λιγότερους εργαζομένους η νέα δημόσια τηλεόραση

Σαφώς μικρότερο κόστος και λιγότερους εργαζόμενους θα έχει ο νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα είναι απαλλαγμένος από τη μέχρι τώρα πολιτική πατρωνία, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή.

«Η σύνδεση κυβέρνησης και δημοσιογράφων θα σταματήσει», διαβεβαιώνει ο κ. Καψής σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και παραδέχεται ότι το νέο πρόγραμμα εκπέμπεται από την έδρα του υπουργείου του, επισημαίνοντας ότι ο λόγος της μυστικότητας είναι ότι «ορισμένοι συνδικαλιστές θέλουν να μας βγάλουν την πρίζα».

«Πώς ειδικά οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές θα σταματήσουν το ‘λάδωμα’, που σφράγισε τους ίδιους επί δεκαετίες;», ρωτά το περιοδικό, για να απαντήσει ο υφυπουργός: «Γι’ αυτό έβαλαν εμένα», υποσχόμενος ότι δεν θα δεχτεί καμία επιρροή και θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία του νέου ιδρύματος, με ένα εποπτικό συμβούλιο κατά το πρότυπο του BBC.

Ερωτώμενος ακόμη για το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Καψής δηλώνει: «Στους περισσότερους θα έπρεπε να αφαιρεθεί η άδεια, αλλά τους περισσότερους τους υποστηρίζουν τοπικοί βουλευτές», επισημαίνει.

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 24th, 2013 at 21:03 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply