Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε νησιά – Δείτε τι έβγαλαν οι έλεγχοι και πόσα εισέπραξε το «Nammos» με τον Αντώνη Ρέμμο!!!

Ιούλιος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Έφοδο σε 17 νησιά πραγματοποίησαν το τετραήμερο 18 Ιουλίου – 21 Ιουλίου οι «ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Έπειτα από τη συντονισμένη επιχείρηση για την πάταξη των φαινομένων φοροδιαφυγής και «μαύρης» εργασίας στα νησιά ενόψει της τουριστικής περιόδου, οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν ότι η παραβατικότητα που εμφανίζουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υπερβαίνει σε ποσοστό το 50%.

Καταλογίστηκαν πάνω από 2.000 παραβάσεις, ενώ τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν 838 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψε ότι οι 409 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες. Τα πρωτεία σε ότι αφορά τις φορολογικές παραβάσεις εμφανίζει η Εύβοια, όπου η παραβατικότητα αγγίζει το 100%!

Ειδικότερα, η παραβατικότητα ανά περιοχή ήταν:

Εύβοια 100%
Φωκίδα 80%
Θήρα 79,31%
Πάρος 75,76%
Λακωνία 71,27%
Ίος 66,67%
Αττική 60%
Κρήτη 56,83%
Λουτράκι – Παραλία Ξυλοκάστρου 52,85%
Πόρτο Χέλι Ερμιόνη 50%
Κέρκυρα 46%
Ρόδος 44%
Μύκονος 43,75%
Σύρος 42,11%
Χαλκιδική 40%
Πιερία 33%
Τήνος 26,67%

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, η περίπτωση που ξεχωρίζει είναι αυτή του «Nammos» στη Μύκονο:

Εκτός από σαμπάνιες, έρεαν και… αποδείξεις

Κυριακή, 21 Ιουλίου. Ήταν μεσάνυκτα όταν τρεις ελεγκτές του ΣΔΟΕ πέρασαν την πόρτα του πιο γνωστού νυχτερινού κέντρου του νησιού των Ανέμων, προκειμένου να ελέγξουν αν κόβονταν κανονικά αποδείξεις.

Σύμφωνα με πηγές, είχαν φροντίσει από πριν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, προκειμένου οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού να «αναγκαστούν» να είναι συνεπείς στην έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Τα στελέχη της Δίωξης ζήτησαν να δουν την προσωρινή είσπραξη και όταν διαπίστωσαν ότι όλα έβαιναν καλώς αποχώρησαν. Ο έλεγχος όμως δεν τελείωσε εκεί.

Ύστερα από 45 λεπτά πραγματοποίησαν έφοδο τρεις άλλοι συνάδελφοί τους, οι οποίοι αφού έλεγξαν αν κόβονταν κανονικά αποδείξεις, ζήτησαν και αυτοί με τη σειρά τους να δουν την προσωρινήείσπραξη, για να αποχωρήσουν τελικά γύρω στις 4:30 το πρωί.

Η ταμειακή μηχανή είχε πάρει φωτιά, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, η συναυλία του Αντώνη Ρέμου, απέφερε στους ιδιοκτήτες του μαγαζιού γύρω στις 420.000 ευρώ!

«Το κατάστημα δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Οι ελεγκτές έμειναν στο μαγαζί από τις 12:30 μέχρι τις 4:30 το πρωί και πήραν “x” –προσωρινή είσπραξη- δύο φορές. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει κάθε Κυριακή βράδυ να εμφανίζουν παρόμοια έσοδα», αναφέρουν πηγές της φορολογικής διοίκησης μιλώντας στο zougla.gr.

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 24th, 2013 at 23:16 and is filed under ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply