Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δουλειά σε 50.000 άνεργους μέσω ΟΑΕΔ

Ιούλιος 23rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά σε ανέργους που προέρχονται από οικογένειες όπου κανείς δεν εργάζεται. Μέτρο κατά της ανεργίας που αφορά σε 50.000 άτομα που θα βρουν απασχόληση για πέντε μήνες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τους δήμους και ο μηνιαίος μισθός δεν θα ξεπερνά τα 500 ευρώ. Εισόδημα μικρό, αλλά σίγουρα θα αποτελέσει μια ανάσα για χιλιάδες οικογένειες χωρίς το παραμικρό εισόδημα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν οι σχετικές αποφάσεις για την απορρόφηση 50.000 ατόμων από τους δήμους, μέσω ΟΑΕΔ.

Οι τομείς όπου θα μπορούν να προσληφθούν οι άνεργοι θα είναι:
Δασοπροστασία
Εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές
Οδική ασφάλεια μαθητών
Κοινωνικά παντοπωλεία
Κοινωνικές υπηρεσίες
Έργα συντήρησης κλπ
Καθαριότητα

Οι άνεργοι θα μοριοδοτούνται ανάλογα με το χρόνο ανεργίας τους. Για 12 μήνες με ένα μόριο, για άτομα που έχουν παραμείνει άνεργοι ως 24 μήνες 1,5 μόριο, 2 μόρια για ανέργους από 24 ως 36 μήνες. Στη μοριοδότηση θα λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των παιδιών.

ΟΑΕΔ

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 23rd, 2013 at 11:52 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply