Στα… ρηχά έχουν κινηθεί ως τώρα μεταγραφικά οι ελληνικές ομάδες λόγω κρίσης και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις δέκα καλύτερες μεταγραφές!

Το top 10 της... κρίσης (pics)

Η οικονομική κρίση που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τη χώρα μας έχει αναπόφευκτα επηρεάσει και το ποδόσφαιρο σε επίπεδο μεταγραφών. Οι ελληνικοί σύλλογοι δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν μεγάλα ονόματα όπως στο παρελθόν καθώς δεν είναι σε θέση να καλύψουν συμβόλαια άλλων εποχών. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες ωστόσο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κάποιες μεταγραφές που συγκεντρώνουν ένα ενδιαφέρον. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις δέκα καλύτερες έως τώρα μεταγραφές στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Βλάντιμιρ Βάις (Ολυμπιακός)

Ο Σλοβάκος εξτρέμ ήρθε για να προσδώσει στον Ολυμπιακό ταχύτητα και εκρηκτικότητα από τα πλάγια. Η κίνησή του με ή χωρίς την μπάλα μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμη για τον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είχε πρώτη ανακαλύψει το πλούσιο ταλέντο του, αλλά ο Βάις δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Πεσκάρα, βλέποντας όμως την ομάδα να υποβιβάζεται από τη Serie A, αναζήτησε την τύχη του αλλού με τον Ολυμπιακό να τον «κλείνει» για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τσόρι Ντομίνγκες (Ολυμπιακός)

Ο 32χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήρθε στο Λιμάνι από τη Ράγιο Βαγιεκάνο διαθέτοντας τη φήμη του αρτίστα στη χώρα του. Μπαλαδόρος με πλούσια τεχνική κατάρτιση, όμορφη πάσα και ντελικάτο παιχνίδι αποτελεί το κλασικό «δεκάρι» που ως Αργεντίνος βγάζει στο γήπεδο και τον λεγόμενο ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Από τη Ρίβερ Πλέιτ έκανε το άλμα στην Ευρώπη και στη Ρωσία, αγωνιζόμενος σε Ρούμπιν Καζάν και Ζενίτ, ενώ μετέπειτα έπαιξε και ενάμιση χρόνο στη Βαλένθια, στην οποία όμως δεν μπόρεσε να καθιερωθεί.

Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός)

Ο Σουηδός επιθετικός αποτελεί μία μεταγραφή ανάλογη με αυτές που ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια όταν και ήταν οικονομικά δυνατότερος. Μπορεί ο Μπεργκ στο Αμβούργο τα τελευταία χρόνια να μην έδειξε το φονικό ένστικτό του καθώς δεν πήρε παιχνίδια στα πόδια του, ωστόσο πρόκειται για έναν φορ που ξέρει να «μυρίζεται» το γκολ, κάτι που το είχε αποδείξει παλιότερα σε Γκέτεμποργκ, Γκρόνικεν και Αϊντχόφεν.

Τόμας Νέτσιντ (ΠΑΟΚ)

Ο 23χρονος Τσέχος επιθετικός που απέκτησε με τη μορφή δανεισμού ο ΠΑΟΚ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια το τσέχικο ποδόσφαιρο. Θηριώδης με πολύ καλές τοποθετήσεις μέσα στην περιοχή και εκτελεστική ικανότητα τόσο με τα πόδια όσο και με το κεφάλι, ο Νέτσιντ έκανε επάξια το βήμα στο ρωσικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μελανό του σημείο όμως οι δύο πολύ σοβαροί τραυματισμοί που είχε στο γόνατο (χιαστοί) τα δύο τελευταία χρόνια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τον επηρεάσει και να του περιορίσει σημαντικά τον χρόνο συμμετοχής.

Νίκος Σπυρόπουλος (ΠΑΟΚ)

Ο 29χρονος Έλληνας αριστερός μπακ επαναπατρίζεται μετά το σύντομο πέρασμά του από την Ιταλία και την Κιέβο, όπου δεν κατάφερε να πιάσει στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Έλληνας διεθνής και πρώην άσος του Παναθηναϊκού μπορεί να αποδειχθεί μία χρήσιμη λύση για τον ΠΑΟΚ. Ειδικά και με την παρουσία του Λίνο, οι δυο τους μπορεί να αποτελέσουν ένα αξιόλογο δίδυμο για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ντορίν Γκοιάν (Αστέρας Τρίπολης)

Οι Αρκάδες πρόσθεσαν στο δυναμικό τους ένα στόπερ με μεγάλη εμπειρία. Ο 32χρονος Ρουμάνος διεθνής κεντρικός αμυντικός έχει πραγματοποιήσει 52 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του ενώ έχει σημαντικές παραστάσεις αγωνιζόμενος στο μεγαλύτερο κλαμπ της χώρας του, στη Στεάουα Βουκουρεστίου, αλλά και στο εξωτερικό σε Παλέρμο και Ρέιντζερς. Είναι πανύψηλος (1,96) και ο Αστέρας προσθέτει έναν βράχο στην οπισθοφυλακή που μπορεί να κρατήσει συμπαγή την άμυνά του.

Στιβ Γκοχουρί (Skoda Ξάνθη)

Ο 32χρονος Ιβοριανός αμυντικός αποτελεί μία πολύ αξιόλογη κίνηση για την ακριτική ομάδα καθώς προσθέτει εμπειρία Πρέμιερ Λιγκ στη Skoda. Μετά από μία εξαετία στη Γερμανία και την Γκλάντμπαχ, το 2010 ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τον έφερε στη Γουίγκαν, όπου αγωνίστηκε κυρίως σαν λύση από τον πάγκο. Τη δεύτερη σεζόν βέβαια αγωνίστηκε βασικότατος στους Λάτικς, παρουσιάζοντας στοιχεία μαχητικότητας στα μετόπισθεν. Πέρυσι έβγαλε το ψωμί του στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου όμως δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής.

Λουτσιάνο Γκαλέτι (ΟΦΗ)

Ο 33χρονος Αργεντινός μέσος είναι πρόσωπο γνώριμο στην Ελλάδα από την παρουσία του στον Ολυμπιακό, όπου αγαπήθηκε από την ερυθρόλευκη εξέδρα. Το σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε με το νεφρό του τον έθεσε όμως εκτός μάχης από το 2010. Μετά από πολλές περιπέτειες προχώρησε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση και επέστρεψε στο ποδόσφαιρο για λογαριασμό του ΟΦΗ. Σίγουρα η απουσία του από την ενεργό δράση τα τελευταία τρία χρόνια τον επηρέασε, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα μεγάλο μεταγραφικό όνομα για την κρητική ομάδα.

Μιχάλης Σηφάκης (Ατρόμητος)

Ο 28χρονος διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας μετά από τη φυγή του από τον Άρη, στον οποίο καθιερώθηκε κάτω από τα δοκάρια για τρία χρόνια, αναζήτησε την τύχη του στο εξωτερικό και στη Σαρλερουά. Εκεί πραγματοποίησε μόλις δέκα συμμετοχές τη σεζόν που μας πέρασε με αποτέλεσμα να επιστρέψει Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητου, ο οποίος προσθέτει μία αξιόλογη λύση κάτω από τα δοκάρια, την οποία και έψαχνε μετά την αποχώρηση του Ιτάνζ.

Αλέξανδρος Τζόρβας (Απόλλων Σμύρνης)

Μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό ο 30χρονος γκολκίπερ δεν κατάφερε να κάνει καριέρα στην Ιταλία σε Παλέρμο και Τζένοα, χάνοντας και τη θέση του στην Εθνική ομάδα. Έτσι ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας πήρε την απόφαση να επανέλθει στην ελληνική πραγματικότητα και να υπογράψει στον Απόλλωνα Σμύρνης, για τον οποίο αποτελεί μία εξαιρετική μεταγραφή. Πλέον ο Τζόρβας στοχεύει στην αγωνιστική επάνοδό του στους νεοφώτιστους της Σούπερ Λίγκας.

gazzetta

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.