Ξεκίνησε σήμερα, η διαδικασία για τη στελέχωση της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ), με την προκήρυξη των θέσεων εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 589 άτομα από όλες τις ειδικότητες (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί), ως ότου γίνει δυνατόν η “Δ.Τ.” να εκπέμψει από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής αν και εφόσον εκκενωθεί το κτίριο από τους εργαζομένους. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει εκτός από το “μεταβατικό” κανάλι και ραδιοφωνικός ή ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως εξάλλου και το site της “ΔΤ”. Για τη συμπλήρωση των υπόλοιπων 1.500 θέσεων θα αξιοποιηθούν οι αιτήσεις που θα υποβληθούν. Οι ενδιαφερόμενοι , δηλαδή, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις. Αυτό ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη όπου οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν όταν καταστεί δυνατή η αξιοποίηση των εκεί εγκαταστάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους – αν και χθες είχε “πέσει” το σύστημα και δεν ήταν εφικτή η είσοδος στο minfin.gr, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών. Για τη μισθοδοσία των 589 “διμηνιτών” του μεταβατικού φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που μέχρι στιγμής αποτυπώνει μηδενικές επιδόσεις (0,7%) στο χρηματιστήριο της τηλεθέασης, ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 3.200.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι της καταργηθείσας ΕΡΤ αναζήτησαν χθες το έγγραφο του υπουργείο Οικονομικών στο diavgeia.gr, το οποίο υπογράφει η Πηνελόπη Παγώνη και απευθύνεται προς τον ειδικό διαχειριστή, Γκίκα Μάναλη, για να πληροφορηθούν ότι “η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 2 μηνών” γίνεται “για τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων κατά το μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι τη σύσταση του μόνιμου δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης”.

To Αntinews που γράφει την είδηση, διερωτάται: Πόσοι όμως από τους 2.656 εργαζομένους της ΕΡΤ θα σπεύσουν να συμπληρώσουν την αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του, στο minfingr; Αγνωστο. Και τούτο γιατί οι περισσότεροι εργατολόγοι και δικηγόροι που παρελαύνουν αυτήν την περίοδο στο Ραδιομέγαρο συμβουλεύουν τους πελάτες τους να μην συμμετάσχουν στον ενδιάμεσο φορέα προκειμένου να μην απεμπολήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους (αποζημιώσεις) μετά την κατάθεση αγωγών εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και και του ειδικού διαχειριστή, Γκίκα Μάναλη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.