Σε «Μέκκα των διακοπών» μετατράπηκε το φετινό καλοκαίρι η Ελλάδα, καθώς μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου καλλιτεχνικού και όχι μόνο στερεώματος επέλεξαν τη χώρα μας προκειμένου να περάσουν τις θερινές τους διακοπές. Από τους Ρώσους ολιγάρχες, όπως ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ, και τους σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, μέχρι τις πληθωρικές παρουσίες, όπως οι αδερφές Καρντάσιαν και η Σοφία Βεργκάρα, όλοι έκαναν… βουτιές στις ελληνικές θάλασσες. Σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή, η παρουσία τόσο μεγάλων ονομάτων στη χώρα μας σίγουρα δίνει μια σημαντική ώθηση στον τουρισμό, επιβεβαιώνοντας τη θετική εικόνα και την αύξηση τουριστών το φετινό καλοκαίρι.

ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ – ΠΑΡΟΣ

Χωρίς τον Κασέλ, αλλά με τις κόρες της

Στην Πάρο βρέθηκε η σαγηνευτική Ιταλίδα, η οποία απόλαυσε τις διακοπές της μαζί με φίλους. Αν και αρχικά οι πληροφορίες για την άφιξή της δεν επιβεβαιώνονταν, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε με τις βόλτες της στα σοκάκια του νησιού, φαίνεται πως επαλήθευσε την είδηση. Η Μόνικα Μπελούτσι έφτασε στην Πάρο χωρίς τον Γάλλο σύζυγό της, Βενσάν Κασέλ, αλλά μαζί με τις κόρες της, ενώ ο φακός κατέγραψε στιγμές χαλάρωσης σε εστιατόρια και μαγαζιά, όπου έκανε τις αγορές της. Η μελαχρινή καλλονή πέρασε τις διακοπές της μαζί με την καλή φίλη της, την Ελληνοϊταλίδα ηθοποιό Δωροθέα Μερκούρη, η οποία είχε επίσης μαζί της τα παιδιά της.

ΡΑΣΕΛ ΚΡΟΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΣ

Βόλτες με τη… γουρούνα

Ο χολιγουντιανός σταρ βρέθηκε στα τέλη Μαΐου στη Μύκονο, απολαμβάνοντας τις διακοπές του παρέα με φίλους του. Μάλιστα, ο αυστραλιανής καταγωγής ηθοποιός φαίνεται πως ενθουσιάστηκε από τις ομορφιές του νησιού, καθώς έσπευσε να γράψει στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter: «Πώς γίνεται να έχω ζήσει 49 χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη και να μην επισκέφτηκα ποτέ τα ελληνικά νησιά. Τόσο όμορφα. Γεια σου Μύκονος! Θα επιστρέψω». Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, έδειχναν τον Ράσελ Κρόου ν’ απολαμβάνει τα μπάνια του στη θάλασσα, αλλά και τις βόλτες στους δρόμους και τις παραλίες του νησιού οδηγώντας μια γουρούνα.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ – ΜΥΚΟΝΟΣ

Έκαναν και τις διακοπές ριάλιτι

Στη Μύκονο βρέθηκαν τον περασμένο Μάιο οι Καρντάσιαν, με την εγκυμονούσα -τότε- Κιμνα τραβάει τα φλας των φωτογράφων. Η διάσημη οικογένεια βρέθηκε στη Μύκονο προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα για την όγδοη σεζόν του πετυχημένου ριάλιτι «Keeping up with the Kardashians», συνδυάζοντας το «τερπνόν μετά του ωφελίμου». Το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο έρρεαν… άφθονα κατά την επίσκεψη των αδελφών Καρντάσιαν στο νησί, με τις ίδιες να μην παραλείπουν να ενημερώσουν το πιστό κοινό τους για την κάθε κίνησή τους, ανεβάζοντας φωτογραφίες. Μάλιστα, έκαναν και μια εκδρομή στη Σαντορίνη, προκειμένου ν’ απολαύσουν το θρυλικό ηλιοβασίλεμα, ενώ δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν όλα τα κλασικά ελληνικά πιάτα.

ΣΟΦΙΑ ΒΕΡΓΚΑΡΑ – ΜΥΚΟΝΟΣ

Από την Ψαρού στο twitter

Η πληθωρική τηλεπερσόνα των ΗΠΑ έκανε την εμφάνισή της στη Μύκονο, προκαλώντας… παραλήρημα στο πέρασμά της. Ο λόγος για την Κολομβιανή Σοφία Βεργκάρα, η οποία βρίσκεται αυτές τις μέρες στο «νησί των ανέμων», «συνδυάζοντας τη δουλειά με τη διασκέδαση», όπως έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter. Η σταρ της τηλεοπτικής σειράς «Modern Family» προκάλεσε τα βλέμματα με τις πλούσιες καμπύλες της, τις οποίες φρόντιζε να τονίσει φορώντας εντυπωσιακά μαγιό και φορέματα. Ευδιάθετη και χαλαρή, απολαμβάνει μαζί με το σύντροφό της τις βουτιές στην Ψαρού, τις βόλτες στα σοκάκια, την ελληνική κουζίνα και τα δροσιστικά κοκτέιλ. Παράλληλα, δεν παραλείπει να ενημερώνει τους θαυμαστές της, ανεβάζοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό με την ίδια σε διάφορες πόζες.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ – ΑΙΓΑΙΟ

Για ψάρεμα μαζί με τη Σάικ

“Γκολ” στις ελληνικές θάλασσες επέλεξε να βάλει το φετινό καλοκαίρι ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος επέλεξε τα ελληνικά νησιά για τις διακοπές του μαζί με τη σύντροφό του, το πανέμορφο top model Ιρίνα Σάικ. Ξεκίνησαν τις διακοπές τους στην Ελούντα της Κρήτης, όπου έφτασαν με ιδιωτικό τζετ, με τον Πορτογάλο να επιδίδεται σε θαλάσσια σπορ, αλλά και στο… ψάρεμα, όπως φάνηκε από τη φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter. Στους επόμενους σταθμούς του είναι η Ρόδος και η Σαντορίνη, όπου αναμένεται να ολοκληρώσει τις διακοπές του μαζί με το μοντέλο από τη Ρωσία.

ΜΑΝΤΟΝΑ – ΙΘΑΚΗ

Μαζί με το γυμναστή της

«LA ISLA BONITA» φαίνεται πως είναι η Ιθάκη για τη «βασίλισσα της ποπ», η οποία, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάνει τις διακοπές της στο νησί, μαζί με την κόρη τηςΛούρδη και τον 26χρονο σύντροφό της Μπραχίμ Ζαϊμπάτ. Η 54χρονη Μαντόνα βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα στο Νησί του Οδυσσέα, όπου απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα, κάνοντας μπάνια μαζί με τον κατά πολύ νεότερο σύντροφό της. Τη συνοδεύει και ο προσωπικός της γυμναστής, με τον οποίο ασκείται καθημερινά, ενώ η «ομάδα» κατέφτασε στην Ιθάκη με ελικόπτερο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αυτή την εβδομάδα η Μαντόνα θα επισκεφτεί την Αντίπαρο, όπου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ν’ αγοράσει σπίτι.

ΝΑΟΜΙ ΚΑΜΠΕΛ – ΜΥΚΟΝΟΣ

Θέλει να ξεπεράσει το χωρισμό της

Τις παραλίες της Μυκόνου αναστατώνει η «μαύρη γαζέλα» της πασαρέλας, καθώς απολαμβάνει τις βουτιές της παρέα με καλούς φίλους της. Το 43χρονο και… φρεσκοχωρισμένο μοντέλο βρίσκεται στο «νησί των ανέμων» μαζί με τον πρώην σχεδιαστή του οίκου Yves Saint Laurent,Στέφανο Πιλάτι, και ανεβάζει φωτογραφίες από στιγμές χαλάρωσης στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter. Η Ναόμι Κάμπελ φαίνεται πως αναστατώθηκε όταν είδε τον πρώην σύντροφό της, τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Βλαντιμίρ Ντορόνιν, να φωτογραφίζεται στην Ιμπιζα μαζί με τη νέα σύντροφό του, την 26χρονη Μις Κίνα Λούο Ζιλίν, και  αποφάσισε να τον… ξεπεράσει στη Μύκονο.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΟΥΝΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ

Ηλιοθεραπεία παρέα με τη Χρουσαλά

Βρέθηκε στη χώρα μας προκειμένου να γίνει η νονά της κόρης της πρώην Σταρ ΕλλάςΜαριέττας Χρουσαλά και με την ευκαιρία επισκέφτηκε τη Μύκονο μαζί με τους κουμπάρους και το σύντροφό της Κέβιν Αντεργκάρο. Η γοητευτική Ελληνοαμερικανίδα διασκέδασε παίζοντας παιχνίδια στη θάλασσα και κάνοντας βόλτες στα σοκάκια του νησιού. Η όμορφη παρουσιάστρια δεν παρέλειπε να ενημερώνει τους θαυμαστές της για κάθε βήμα της μέσω twitter και instagram, ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο. Η Μαρία Μενούνος επισκέπτεται σχετικά συχνά την Ελλάδα, ενώ ποτέ δεν ξεχνάει να μιλήσει για τις ομορφιές της πατρίδας της. Μάλιστα, όπως δήλωσε η ίδια πριν από λίγο καιρό, ο γάμος της με τον Αντεργκάρο θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

DSQUARED – ΜΥΚΟΝΟΣ

Ερωτευμένοι με το «νησί των ανέμων»

Οι δίδυμοι σχεδιαστές Ντιν και Νταν Κάτεν ξεφαντώνουν συχνά πυκνά στη Μύκονο, διασκεδάζοντας με τους φίλους τους και διοργανώνοντας ολονύκτια πάρτι με άφθονα κοκτέιλ και πολύ χορό. Ήδη το φετινό καλοκαίρι τούς έχει βρει στο «νησί των ανέμων» τουλάχιστον δύο φορές. Οι χρυσές αμμουδιές με τα κρυστάλλινα νερά, τα κλασικά κυκλαδίτικα σοκάκια, αλλά και τα φημισμένα νυχτερινά μαγαζιά του νησιού φαίνεται πως συνεχίζουν να συναρπάζουν τον Ντιν και τον Νταν, οι οποίοι, παρότι πλησιάζουν στην πέμπτη δεκαετία της ζωής τους, συνεχίζουν το πάρτι… ακάθεκτοι.

ΚΡΙΣΤΟΦ ΛΑΜΠΕΡ / ΣΟΦΙ ΜΑΡΣΟ – ΑΙΓΑΙΟ

Δύο Γάλλοι καθόλου… σνομπ

Στα στενά της Υδρας και της Μυκόνου περπάτησαν πιασμένοι χέρι χέρι ο γαλλικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός Κριστόφ Λαμπέρ και η Γαλλίδα σύζυγός του, επίσης ηθοποιός, Σοφί Μαρσό. Με χαλαρή διάθεση επισκέφτηκαν τα δύο νησιά απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ η εντυπωσιακή Σοφί κέρδισε τις εντυπώσεις με τα καλλίγραμμα πόδια και την απλότητά της. Οι δύο ηθοποιοί ήταν ανοιχτοί στους θαυμαστές τους που τους σταματούσαν σε κάθε βήμα είτε για να εκφράσουν το θαυμασμό είτε για να φωτογραφηθούν μαζί τους.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ – ΤΖΟΝ ΤΡΑΒΟΛΤΑ – ΑΙΓΑΙΟ

Και ιδιωτική ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης

Από τους πρώτους που τίμησαν τη χώρα μας, απολαμβάνοντας πολυήμερες διακοπές στην Ελλάδα, ήταν ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και ο Τζον Τραβόλτα. Ξεκινώντας από τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, οι δύο χολιγουντιανοί σταρ συνέχισαν τις διακοπές τους σε Σκιάθο, Σκόπελο και Σκύρο, καταλήγοντας στην Αθήνα, όπου έκαναν μια ιδιωτική ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αμφότεροι συνοδεύονταν από τις συζύγους τους, ο μεν Τραβόλτα από την επίσης ηθοποιό Κέλι Πρέστον, ο δε Ντε Νίρο από την εντυπωσιακή Γκρέις Χαϊτάουερ, καθώς και από τους δίδυμους γιους του. Φιλοξενήθηκαν στη θαλαμηγό της Μαριάννας Λάτση, η οποία τους ξενάγησε στα ελληνικά νησιά, ενώ στην παρέα τους ήταν ο ελληνικής καταγωγής κινηματογραφικός παραγωγός Τέρι Ντούγκας, ο Πάρης Κασιδόκωστας με το στενό συνεργάτη του Γιώργο Αρσενάκο, ο Νίκος Αλιάγας και η Εριέττα Κούρκουλου μαζί με το φίλο της Κώστα Μαρτάκη. Οι δύο σταρ έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη χώρα μας, δηλώνοντας πως θα επιστρέψουν.

ΙΘΑΝ ΧΟΚ/ΖΙΛΙ ΝΤΕΛΠΙ – ΠΥΛΟΣ/ΑΘΗΝΑ

Μαγεμένοι από την Ελλάδα

Με αφορμή την ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα» βρέθηκαν ξανά στη χώρα μας ο Ιθαν Χοκ και η Γαλλίδα συμπρωταγωνίστριά του, Ζιλί Ντελπί. Έχοντας κάνει τα γυρίσματα της ταινίας τους στη Μεσσηνία το 2012, οι δύο ηθοποιοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι που επέστρεψαν στη χώρα που τους μάγεψε, ενώ ο γοητευτικός ηθοποιός έφερε μαζί και την οικογένειά του, προκειμένου να συνδυάσει τη δουλειά με τη διασκέδαση. Οι δύο συμπρωταγωνιστές δήλωσαν επανειλημμένα ότι λατρεύουν τη χώρα μας, ενώ ο Αμερικανός ηθοποιός, μετά την Αθήνα, όπου βρέθηκε για την πρεμιέρα της ταινίας, πήρε την οικογένειά του και παραθέρισαν για λίγες ημέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο της Πύλου.

ΜΑΪΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ – ΑΙΓΑΙΟ

Μήνας του μέλιτος με κρουαζιέρα

Τη Μύκονο επέλεξαν ο «θρύλος του ΝΒΑ» Μάικλ Τζόρνταν και η σύζυγός του και μοντέλοΙβέτ για να περάσουν το μήνα του μέλιτος. Ο μεγαλόσωμος μπασκετμπολίστας έφτασε στη Μύκονο με τη θαλαμηγό του, αφού πρώτα επισκέφτηκε τις Σπέτσες και την Ύδρα. Με χαλαρή διάθεση και κέφι, οι νεόνυμφοι απόλαυσαν τον ήλιο, τη θάλασσα, τις βόλτες, αλλά και το καλό φαγητό στη Μύκονο, ενώ δεν παρέλειψαν να διασκεδάσουν, αλλά και να χαλαρώσουν, στα «κλασικά» πια στέκια διασκέδασης, διατηρώντας ωστόσο απόσταση τους από τον πολύ κόσμο. Το ζευγάρι δεν έκρυβε τον έρωτά του, ενώ κυκλοφορούσαν διαρκώς αγκαλιασμένοι και πάντα χαμογελαστοί.

ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΚΕΡΙΜΟΦ – ΣΚΙΑΘΟΣ

Έφερε μαζί του και… ελικοδρόμιο

Ο Ρώσος  κροίσος κατέφτασε στη Σκιάθο με ένα υπερπολυτελές πλωτό που μαγνήτισε τα βλέμματα τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών. Ο μεγιστάνας όμως δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, αλλά μαζί του στην Ελλάδα έφερε και συνοδευτικό σκάφος-ελικοδρόμιο για να μεταφέρει την οικοσκευή του! Ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ πραγματοποίησε διακοπές στο νησί και κυρίως στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, χωρίς ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία του. Σύμφωνα με τη λίστα του 2010, που δημοσίευσε το ρωσικό οικονομικό περιοδικό «Finans», είναι ο τέταρτος δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας.

ΧΑΣΙΜ ΑΛ ΘΑΝΙ – ΣΚΙΑΘΟΣ

Άφησε τον αστακό για το αρνάκι

Στη Σκιάθο αγκυροβόλησε και ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ, Χασίμ αλ Θάνι, μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους. Έφτασε στις Σποράδες με πολυτελές πλωτό 156 μέτρων, το οποίο έχει Έλληνα καπετάνιο και είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το όγδοο μεγαλύτερο του κόσμου, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, ελικοδρόμιο, οκτώ μπαρ και αίθουσα σινεμά. Η οικογένειά του έβγαινε κάθε βράδυ στο νησί για να δοκιμάσει ελληνική κουζίνα. Είναι χαρακτηριστικό πως στη διάρκεια ενός δείπνου που περιλάμβανε εκλεκτές γεύσεις, όπως αστακούς και συναγρίδες, ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ ζήτησε να γευτεί ντόπιο αρνάκι και να πιει ελληνικό καφέ, εντυπωσιάζοντας τους ντόπιους με την απλότητά του.

ΠΟΛ ΑΛΕΝ – ΣΕΡΙΦΟΣ

Με τη θαλαμηγό των 100 εκατ. $

Ο πάμπλουτος συνεργάτης του Μπιλ Γκέιτς επέλεξε τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα τη Σέριφο για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές του. Το δημοφιλές κότερό του, που φέρει το όνομα «Octopus» και η αξία του υπολογίζεται σε 100 εκατ. δολάρια, εθεάθη στο λιμάνι του Πειραιά και στη Μαρίνα Ζέας. Ο Πολ Αλεν δεν πραγματοποιεί πολλές δημόσιες εμφανίσεις, προτιμώντας την άνεση της θαλαμηγού του, μέσα στην οποία περνά και τις περισσότερες ώρες του. Πάντως, είναι λάτρης της χώρας, μας και συνηθίζει να την επισκέπτεται τα καλοκαίρια.

ΤΖΟΡΤΖΙΟ ΑΡΜΑΝΙ – ΙΟΝΙΟ

Τον «σκλάβωσε» η Ρομπόλα

Τα μπάνια του στα νερά του Ιονίου απολαμβάνει ο Ιταλός σχεδιαστής, ο οποίος επισκέπτεται με τη θαλαμηγό του τη Λευκάδα, την Ιθάκη και την Κεφαλλονιά. Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη, ο διεθνώς καταξιωμένος σχεδιαστής μόδας βρέθηκε στο Φισκάρδο με την παρέα του, όπου έκανε βόλτες και απόλαυσε παραδοσιακά πιάτα σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής. ΟΤζόρτζιο Αρμάνι επισκέφτηκε καταστήματα με ρούχα και σουβενίρ για να πάρει αναμνηστικά, ενώ δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί και με θαυμαστές του. Ενθουσιασμένος φάνηκε με τις ομορφιές των νησιών του Ιονίου, ενώ πηγές αναφέρουν πως εκτίμησε το παραδοσιακό κρασί του νησιού, τη Ρομπόλα…

ΝΤΜΙΤΡΙ ΡΙΜΠΟΛΟΒΛΕΦ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Επιστροφή τον Αύγουστο

Με δικό του πλέον τον Σκορπιό, ο Ρώσος μεγιστάνας θα περνάει τα καλοκαίρια του στο Ιόνιο. Μαζί με την κόρη του Εκατερίνα, για χάρη της οποίας αγοράστηκε το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, το έχουν ήδη επισκεφτεί. Στην πρώτη επίσκεψή τους γνώρισαν τους τοπικούς παράγοντες και εντυπωσίασαν τους κατοίκους με την απλότητά τους και το σεβασμό προς την οικογένεια Ωνάση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ, ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αναμένεται αρχές Αυγούστου μαζί με τους γονείς του, την Εκατερίνα και τη μικρότερη κόρη του, Άννα. Στο μεταξύ, ο Σκορπιός έχει αλλάξει όψη και μοιάζουν τα πάντα έτοιμα για τη νέα του εποχή. Οι εργασίες και οι μικροεπεμβάσεις σε περιφερειακά κτίρια και παραλιακά σημεία του νησιού συνεχίζονται, ενώ χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια αναβοσβήνουν στη θάλασσα από την πλευρά του λιμανιού, υπενθυμίζοντας σε ψαράδες και επισκέπτες ότι απέκτησε νέο «αφεντικό».

Το διεθνές τζετ σετ αγοράζει σπίτια και νησιά στην Ελλάδα

Εκτός από τους αστέρες του διεθνούς τζετ σετ που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δεκάδες είναι εκείνοι που έχουν επενδύσει στο γαλάζιο του Αιγαίου και του Ιονίου, χτίζοντας εξοχικές κατοικίες σε δημοφιλή θέρετρα.

Από τους πιο γνωστούς λάτρεις της χώρας μας είναι ο Τομ Χανκς, ο οποίος περνά τα καλοκαίρια του στην Αντίπαρο μαζί με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του, Ρίτα Γουίλσον. Ο χολιγουντιανός σταρ έχει αποκτήσει ένα μικρό παράδεισο έξι στρεμμάτων στο νησί των Κυκλάδων, ενώ διαθέτει ιδιόκτητο σπίτι και στην Πάτμο.

Το Πόρτο Χέλι έχει «κερδίσει» πολλούς εκατομμυριούχους που έχουν ανακαλύψει το μέρος όπου θέλουν να περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τις δικές τους πολυτελείς βίλες έχουν ο Σον Κόνερι και ο Ρώσος κροίσος Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος αγόρασε πέρσι την έπαυλη του εφοπλιστή Γιώργου Κόβα αντί 50 εκατ. ευρώ. Στο Πόρτο Χέλι αγόρασε το δικό του παράδεισο και νέος βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ, αντί 4,5 εκατ. ευρώ.

Η καλντέρα της Σαντορίνης, επίσης, ελκύει τους χολιγουντιανούς αστέρες, με το ζεύγος Μπραντζελίνα να αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Περισσότερα από 5,5 εκατ. ευρώ στοίχισε το καταφύγιο του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι κρυμμένο μέσα στη θάλασσα και προσβάσιμο μόνο με αεροπλάνο και σκάφος. Η βίλα εξωτερικά παραπέμπει στις πριγκιπικές κατοικίες του Μαρόκου και είναι χτισμένη από μαύρη πέτρα του ηφαιστείου. Ο Τζακ Νίκολσον διαθέτει και εκείνος τη δική του κατοικία στη Σαντορίνη.

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, γνωστή για τα φιλελληνικά αισθήματα και την αγάπη της για το καλοκαίρι στη χώρα μας, αγόρασε την Οξιά στο Ιόνιο. Το νησί, συνολικής έκτασης περίπου 5.000 στρεμμάτων, το οποίο ανήκε σε οικογένεια Ελληνοαυστραλών, από 7 εκατ. ευρώ που ήταν η αρχική τιμή του πωλήθηκε στον εμίρη με μόλις 5 εκατ. ευρώ.

Ο «Mr Bean», Ρόουαν Ατκινσον, διαθέτει εξοχική κατοικία στην Άνδρο, όπου περνά τα καλοκαίρια του, ενώ από τους πρώτους σταρ που επένδυσαν στη χώρα μας είναι η Κατρίν Ντενέβ. Πριν από χρόνια είχε αγοράσει ένα νεοκλασικό στην Ερμούπολη Σύρου, το οποίο όμως πούλησε και αντικατέστησε με κτίσμα στην περιοχή Παρακοπή.

Σταθεροί θαμώνες της Σκιάθου είναι το χολιγουντιανό ζεύγος Κερτ Ράσελ Γκόλντι Χόουν. Το ζευγάρι έχει επισκεφτεί την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Σκιάθο δεκάδες φορές και έμεναν σε φιλικό τους σπίτι. Οι φήμες λένε ότι έψαξαν για σπίτι και ότι από φέτος θα παραθερίζουν στο δικό τους ησυχαστήριο.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Μίχαελ Σουμάχερ να ψάχνει εξοχικό σπίτι στην Ελαφόνησο, ενώ και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να έχει αγοράσει οικόπεδο στη Σύμη.

Πέρα όμως από τα ελληνικά νησιά, διάσημοι και πολυεκατομμυριούχοι δείχνουν επενδυτικό ενδιαφέρον και για την Αθήνα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του γνωστού σχεδιαστήΖαν Πολ Γκοτιέ, ο οποίος φέρεται να διέθεσε το ποσό των 350.000 ευρώ για μεζονέτα σε νεοκλασικό κτίριο κοντά στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Κατερίνα Μυγιάκη, Μαρία-Νίκη Γεωργαντά, στον “Τύπο της Κυριακής”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.