Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νορβηγίδα καταδικάστηκε επειδή κατήγγειλε το βιασμό της!!!

Ιούλιος 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΔΙΑΒΗΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΟΣΛΟ

Ντουμπάι: Νορβηγίδα καταδικάστηκε επειδή κατήγγειλε το βιασμό τηςΚατηγορούμενη βρέθηκε η 24χρονη Μάρτε Ντάλελβ από τη Νορβηγία, που είχε καταγγείλει τον βιασμό της στις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς με απόφαση δικαστηρίου, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε φυλάκιση 16 μηνών.

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στη Νορβηγία με τον υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Έσπεν Μπαρτ Έιντε να δηλώνει ότι «φαίνεται πολύ παράξενο κάποιος που καταγγέλλει βιασμό να καταδικάζεται για πράξεις που στο δικό μας κόσμο δεν αποτελούν ούτε καν πταίσματα».

Το δικαστήριο του Ντουμπάι την καταδίκασε για ανάρμοστη συμπεριφορά με την αιτιολογία ότι είχε ερωτικές επαφές εκτός γάμου, για ψευδορκία και κατανάλωση αλκοόλ. Η νεαρή γυναίκα έκανε έφεση και θα ξαναδικαστεί, πιθανότατα στις αρχές Σεπτεμβρίου ενώ έχει καταφύγει σε μια νορβηγική εκκλησία στο Ντουμπάι απ’ όπου έκανε έκκληση στην πατρίδα της για οικονομική βοήθεια αφού ξόδεψε όλες τις οικονομίες της για να πληρώσει τον συνήγορό της.

Ο υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον ομόλογό του των ΗΑΕ για να συζητήσουν την υπόθεση, όμως χωρίς επιτυχία καθώς σήμερα οι αρμόδιοι απουσίαζαν επειδή είναι Παρασκευή, η ημέρα της προσευχής.

«Πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να συνεχίσει η Νορβηγία να έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη χώρα», δήλωσε η νομική σύμβουλος του υπουργείου, Κάθριν Ράαντιμ αποκλείοντας το ενδεχόμενο ανάκλησης του πρεσβευτή της Νορβηγίας από τα ΗΑΕ, καθώς όπως εξήγησε κάτι τέτοιο, μπορεί να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη θέση της Ντάλελβ.

«Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι νορβηγικές αρχές είναι να της επιτρέψουν να μείνει στην πρεσβεία μας στο Άμπου Ντάμπι, όπου δεν θα μπορούν να την συλλάβουν», δήλωσε ο Περ Βίλι Άμουδσεν, βουλευτής του δεξιού Προοδευτικού Κόμματος καλώντας την κυβέρνηση να στηρίξει τη νεαρή γυναίκα.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Κυριακή, Ιούλιος 21st, 2013 at 11:51 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply