Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ακόμη και λουκέτα σε όσα καταστήματα δεν κόβουν αποδείξεις

Ιούλιος 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πρόταση από ΣΕΤΕ
Ακόμη και λουκέτα σε όσα καταστήματα δεν κόβουν αποδείξειςΑγώνα δρόμου προκειμένου να περάσει και στις τιμές η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, κάνει η κυβέρνηση και προχωρά σε εκτεταμμένους ελέγχους στα καταστήματα ενώ απειλεί επιχειρηματίες με λουκέτο σε περίπτωση που δεν κόβουν αποδείξεις.

Το γεγονός ότι η φοροδιαφυγή έχει χτυπήσει κόκκινο στις τουριστικές περιοχές οδήγησε το υπουργείο Ανάπτυξης στην απόφαση να τιμωρεί με τριήμερο λουκέτο τους καταστηματάρχες που πιάνονται να μην κόβουν αποδείξεις ενώ θα απειλούνται ακόμη και με διαγραφή από τα μητρώα των συνδέσμων που ανήκουν.

Την πρόταση για τα λουκέτα έκανε στο υπουργείο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο οποίος θα προτείνει και την αναγραφή της μείωσης του ΦΠΑ στους τιμοκαταλόγους, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να είναι ενήμερος για τη νέα τιμή που διαμορφώνεται στο προς πώληση προϊόν μετά τη μείωση.
Ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι η εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου θα επιδράσει θετικά, υπό την προϋπόθεση ότι θα “περάσει” στους καταναλωτές, αλλά και ότι θα εκδίδονται αποδείξεις.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

This entry was posted on Κυριακή, Ιούλιος 21st, 2013 at 18:39 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply