Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την Μπαρτσελόνα για την πώληση του Κώστα Παπανικολάου – Επισημοποίησε το deal και ο καταλανικός σύλλογος

http://3.bp.blogspot.com/-VuWXYBCQHwY/UcInc7IMXgI/AAAAAAAB_aQ/q0gGF9NXh-k/s1600/P6199766+%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF.jpgΟ Κώστας Παπανικολάου, ο αθλητής που ξεκίνησε από τον Πρωτέα Γρεβενών,  αποτελεί και τυπικά παρελθόν για τον Ολυμπιακό μετά από τέσσερα χρόνια πετυχημένης συνεργασίας. Από χθες βράδυ και τη στιγμή που ο 23χρονος φόργουορντ συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα, η μεταγραφή θεωρείτο δεδομένη.

Οι «ερυθρόλευκοι», που από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατό να επεκτείνουν το συμβόλαιό του επέλεξαν να τον παραχωρήσουν για να μη φύγει σε έναν χρόνο χωρίς αντίτιμο, θα εισπράξουν 1,5 εκατ. ευρώ για την αποδέσμευσή του.

Ο διεθνής φόργουορντ υπέγραψε για τρία χρόνια έναντι περίπου 1,4-1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο με την «Μπάρτσα», ενώ στο συμβόλαιό του θα προβλέπεται buy out για το ΝΒΑ (που δεν θα ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια) τόσο για το καλοκαίρι του 2014 όσο και για αυτό του 2015.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Μπαρτσελόνα ευχαριστώντας τον παίκτη για την προσφορά του, ενώ λίγα λεπτά μετά ήρθε και η ανακοίνωση της απόκτησης του «Παπ» από τον καταλανικό σύλλογο για τρία χρόνια (3+1 σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τους Καταλανούς).

O Παπανικολάου αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή της «Μπάρτσα» μετά τον Τζόι Ντόρσεϊ, συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό στο δεύτερο μισό της σεζόν 2011/12.

Ο Ολυμπιακός ήδη κινείται για την αντικατάστασή του. Φαβορί φέρεται να είναι ο Αμερικανός Ντέιβιντ Μος της Σιένα, ενώ στη λίστα είναι και οι Τζο Ινγκλς, Τζέιμς Ουάιτ και Γιόνας Ματσιούλις. Εφόσον αποκτηθεί ξένος για τη θέση «3», ο σέντερ αναγκαστικά θα είναι κοινοτικός. Ούτως ή άλλως οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Σλοβένο Μίρζα Μπέγκιτς.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ για την παραχώρηση του καλαθοσφαιριστή Κώστα Παπανικολάου.

Ευχαριστούμε τον Κώστα Παπανικολάου για την προσφορά του στον Ολυμπιακό και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Star-fm με πληροφορίες από το Sport-fm

 

Star-Fm.gr: Δείτε  περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση που έγινε στα Γρεβενά για τον πρώην αθλητή του Πρωτέα Κώστα Παπανικολάου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.