ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Πωλείται στο eBay η πραγματική «Λίστα του Σίντλερ» Η πραγματική «Λίστα του Σίντλερ», οι 14 σελίδες με τα ονόματα των 801 Εβραίων που σώθηκαν από τον γερμανό βιομήχανο Όσκαρ Σίντλερ, βγαίνει προς πώληση στο eBay με τιμή εκκίνησης τα τρία εκατομμύρια, ανακοίνωσε ο πωλητής την Παρασκευή.

Η 14 σελίδων λίστα με ημερομηνία 18 Απριλίου 1945, ήταν δακτυλογραφημένη σε χαρτί από τον Ιτζακ Στερν, λογιστή και «δεξί χέρι» του Σίντλερ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός σε παλαιά έγγραφα Γκάρι Ζίμετ

«Ο ανηψιός του Στέρν πούλησε τη λίστα πριν από τρία χρόνια στον τωρινό ιδιοκτήτη, ο οποίος το αγόρασε ως επένδυση», είπε ο Ζίμετ χωρίς να θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τρεις άλλες παρόμοιες λίστες κατέχουν θεσμικοί φορείς, το αμερικανικό Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσινγκτον, το γερμανικό Ομοσπονδιακό Αρχείο στο Κόμπλενς και το Μνημείο Γιαντ Βασέμ στο Ισραήλ.

Ο βιομήχανος Όσκαρ Σίντλερ έσωσε τις ζωές περισσότερων από χιλίων Εβραίων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με τη λίστα, με το προσωπικό που εκτελούσε βασικές εργασίες για το γερμανικό στρατό. Πέθανε σχεδόν ξεχασμένος το 1974. Η ιστορία του έχει μια επιτυχημένη ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλπμπεργκ.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.