Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O χρόνος σταμάτησε για πάντα στα 458 χιλιόμετρα (Video)

Ιούλιος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η προσπάθεια να πετύχει την ασύλληπτη ταχύτητα των 482 χιλιομέτρων την ώρα ήταν μοιραία. Ο λόγος για ένα μοτοσυκλετιστή, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και βγήκε εκτός δρόμου στο βόρειο Maine.

Ο Bill Warner, 44 ετών, “κλείδωσε” στα 458 χιλιόμετρα την ώρα, πριν χάσει εντελώς τον έλεγχο. Ακόμα, πάντως, είναι ασαφές το πόσο γρήγορα πήγαινε η μοτοσυκλέτα όταν ξέφυγε της πορείας της και τράκαρε, ανέφερε ο Tim Kelly, αλυτάρχης του αγώνα για λογαριασμό της Ακαδημίας Χρονομέτρησης του Loring, η οποία θεσμοθέτησε την εκδήλωση του Maine.

O Warner διατηρούσε τις αισθήσεις του και μιλούσε κανονικά μετά το δυστύχημα και λίγο πριν τις 10.00, ανέφερε ο Kelly, αλλά πέθανε μία ώρα αργότερα σε νοσοκομείο του Caribou.

Κανένας δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει ποτέ τα κατορθώματα του Bill ή να φτάσει στο επίπεδό του. Ήταν φίλος μου και η μηχανοκίνητη κοινότητα είναι φτωχότερη μετά το χαμό του”, συνέχισε o Kelly.

Ανεβαίνοντας στην τροποποιημένη υπερτροφοδοτούμενη Suzuki Hayabusa, ο Warner είχε φτάσει σε παλαιότερη προσπάθειά του την απίστευτη ταχύτητα των 500 χιλιομέτρων την ώρα, στην ίδια πίστα, το 2011. Μάλιστα, αυτό θεωρείται και το παγκόσμιο ρεκόρ για συμβατική μοτοσυκλέτα, αναπτύσσοντας τη συγκεκριμένη ταχύτητα σε απόσταση 2,4 χιλιομέτρων. Αυτή τη φορά προσπάθησε να φτάσει τα 482 χιλιόμετρα, διανύοντας απόσταση 1,6 χιλιομέτρου.

Την Κυριακή, οπότε και έγινε το τραγικό περιστατικό, παρόντες ήταν περίπου 400 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα την προσπάθεια του Warner.
Είχε να διανύσει ακόμα 600 μέτρα πριν τερματίσει την προσπάθειά του.
Εκείνη, όμως, τη στιγμή, ο χρόνος σταμάτησε οριστικά για το ριψοκίνδυνο πρωταθλητή.

Δείτε ένα μικρό αφιέρωμα στον Bill Warner:

news

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 19th, 2013 at 13:02 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ, ΜΟΤΟ - ΜΟΓ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply