Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι βίλες της φοροδιαφυγής: Νοικιάζουν κρυφά από την εφορία πολυτελή καταλύματα

Ιούλιος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Όργιο φοροδιαφυγής σε κοσμοπολίτικα νησιά. Τι δείχνουν οι μέχρι τώρα έλεγχοι…

Δεκάδες πολυτελή τουριστικά καταλύματα στα ελληνικά νησιά τα οποία νοικιάζονταν σε τουρίστες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια για ποσά ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ που δεν δηλώνονταν στην εφορία ανακάλυψαν οι “ράμπο”  του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έκπληκτοι έμειναν οι ελεγκτέες του ΣΔΟΕ από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα νησιά της χώρας, όπως η Πάρος, η Αντίπαρος, η Μύκονος και οι Παξοί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εντοπίστηκαν δεκάδες αδήλωτες επαύλεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν ρευματοδοτηθεί ως “μικρές αγροτικές κατοικίες”.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους ότι:
*οι δαπάνες για την κατασκευή των πολυτελών εξοχικών κατοικιών είναι πολλαπλάσιες από αυτές που έχουν δηλωθεί στην εφορία.

*τα πολύ μεγάλα ποσά ενοικίων που εισέπρατταν οι ιδιοκτήτες δεν δηλώνονταν στην Εφορία.
Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί, ειδικότερα, περισσότερες από 50 πολυτελείς κατοικίες και έχει διαπιστωθεί ότι:

*Σε 7 περιπτώσεις στην Πάρο οι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλώνονταν.

*Σε 2 περιπτώσεις μεσολαβούσε αλλοδαπός για την ενοικίαση χωρίς να εμφανίζεται φορολογικά η δραστηριότητά του.

*Ταξιδιωτικό γραφείο ενοικίαζε πολυτελείς βίλες μέσω διαδικτύου χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές ενοικιάσεις στην αρμόδια ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή καταλογίσθηκαν συνολικά 17 παραβάσεις.

Το ΣΔΟΕ κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο έχει εντείνει τους ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς και ήδη κατά το διάστημα από 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου πραγματοποίησε 1.088 ελέγχους για φοροδιαφυγή και για αδήλωτους εργαζομένους. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 2.473 παραβάσεις σε 538 επιχειρήσεις, με το ποσοστό παραβατικότητας που προέκυψε από το σύνολο των ελέγχων να ανέρχεται σε 49,44%.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά παραβατικότητας ανήλθαν σε 84,62% στη Ρόδο, 80% στη Ζάκυνθο, 77,14% στη Σαντορίνη, 72,73% στην Τήνο, 68,18% στην Πάρο, 57,89% στη Σύρο και 43,33% στη Μύκονο.

news247

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 19th, 2013 at 16:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply