Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Ντόρα ζητάει τιμωρία των περιθωριακών βουλευτών

Ιούλιος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεΐμαράκη

Eπιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη έστειλε το βράδυ της  Πέμπτης (18/7),  η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογάννη, στην οποία επισημαίνει την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής του κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει ποινές σε όσους έχουν απρεπή συμπεριφορά και περιφρονούν το Σύνταγμα και τους πολιτειακούς θεσμούς. Η αντίδραση της κυρίας Μπακογιάννη ήρθε μετά το άκρως προσβλητικό για τους δημοκρατικούς θεσμούς και το ρόλο του Κοινοβουλίου περιστατικό που έλαβε χώρα μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ. Στη διάρκεια του περιστατικού μάλιστα ακούστηκαν χυδαίοι χαρακτηρισμοί.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής Μπακογιάννη:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες κατέδειξαν ότι η συμπεριφορά και οι τοποθετήσεις συγκεκριμένων συναδέλφων εκθέτουν το σύνολο της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων. Είναι πλέον φανερό ότι πρόσωπα και πολιτικές ομάδες προβαίνουν συστηματικά σε οργανωμένες αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές πράξεις για να προκαλούν το κοινοβούλιο και κατ’ επέκταση την κοινή γνώμη.

Το πρόσφατο παράδειγμα της αμφισβήτησης από βουλευτή ακόμα και της αποκατάστασης της Ελληνικής Δημοκρατίας, που οδήγησε στο Σύνταγμα του 1974, συνιστά ύβρη για το δημοκρατικό πολίτευμα. Παραβιάζει δε ευθέως το άρθρο 77 (παράγραφος 4) του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο ορίζει ως ανάρμοστη συμπεριφορά, μεταξύ άλλων, την απρεπή συμπεριφορά και την καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών με λόγια ή έργα.

Η οργανωμένη και επαναλαμβανόμενη μεθόδευση  αυτών των ακραίων στοιχείων οδηγεί στον ευτελισμό της Βουλής, των διαδικασιών και συζητήσεων εντός της αιθούσης του Κοινοβουλίου, ενισχύει δε την εικόνα απαξίωσης του πολιτικού κόσμου στο σύνολο του και, πάνω απ’ όλα,  προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού. Η μόνη πλέον αντίδραση, κύριε Πρόεδρε, είναι η εφαρμογή με ακρίβεια και αυστηρότητα του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά. Άλλωστε, η  χυδαιότητα και οι προσβλητικές τοποθετήσεις από ορισμένους – ελάχιστους ευτυχώς – συναδέλφους κατά το τελευταίο τριήμερο αδικούν τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντά τους με αξιοπρέπεια, πολιτικό ήθος και επιμέλεια.

Γνωρίζω, κύριε Πρόεδρε, ότι η χρήση των αυστηρών διατάξεων του Κανονισμού δεν αποτελεί ακόμα στοιχείο της ιστορικής παράδοσης της Βουλής. Είναι, όμως, ο μόνος δρόμος πλέον για να μπει φραγμός στα αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά σχέδια ακραίων, περιθωριακών και ασεβών προς το πολίτευμα συναδέλφων.   Είμαι βεβαία ότι το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, με το κύρος και την εμπειρία που διαθέτει, θα πράξει τα δέοντα.

news

 

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 19th, 2013 at 14:52 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply