Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΗΠΑ: Το Ντιτρόιτ, η πόλη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κήρυξε πτώχευση

19 Ιουλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Είναι ο μεγαλύτερος δήμος των ΗΠΑ που έχει ποτέ κηρύξει πτώχευση

ΗΠΑ: Το Ντιτρόιτ, η πόλη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κήρυξε πτώχευση

Το Ντιτρόιτ, η πόλη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έγινε σήμερα ο μεγαλύτερος δήμος των ΗΠΑ που έχει ποτέ κηρύξει πτώχευση, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα τα οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το άλλοτε κόσμημα της βιομηχανίας έχασε το μισό πληθυσμό του μέσα σε διάστημα 60 ετών. Σταδιακά, οι μεγάλοι όμιλοι εγκατέλειψαν την πόλη, επιφέροντας σκληρό πλήγμα στην οικονομία της.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθεί στενά με τους ανώτερους συμβούλους του την κατάσταση στο Ντιντρόιτ, αφού η πόλη κήρυξε πτώχευση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ενώ οι ηγέτες του Μίτσιγκαν και οι πιστωτές της πόλης αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση στη σοβαρή οικονομική κατάσταση του Ντιτρόιτ, εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνέχιση μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης με την πόλη, καθώς αυτή προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις της, να ανακάμψει και να διατηρήσει τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής», δήλωσε η Έιμι Μπράντετζ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2013 at 15:36 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply