Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βρετανία: 760 νεκροί εξαιτίας των πρωτόγνωρα υψηλών θερμοκρασιών

Ιούλιος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο αριθμός θα διπλασιαστεί, φοβούνται οι επιστήμονες, καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται

Βρετανία: 760 νεκροί εξαιτίας των πρωτόγνωρα υψηλών θερμοκρασιώνΠρωτόγνωρες θερμοκρασίες για τα δεδομένα της χώρας και ένας συγκλονιστικός απολογισμός θυμάτων πλήττουν τη Βρετανία που μετρά 760 νεκρούς, σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς, εξαιτίας του καύσωνα που εισέρχεται στην έβδομη συνεχή μέρα με πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Independent και έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Time από το London School of Hygiene and Tropical Medicine, τις πρώτες εννέα ημέρες του καύσωνα μόνο στην Αγγλία έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 540 και 760 άνθρωποι.

Ο αριθμός αυτός, εκτιμούν μάλιστα οι ειδικοί, ότι πρόκειται να διπλασιαστεί καθώς οι θερμοκρασίες υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν υψηλές μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Σε βαθμούς Κελσίου οικείους μεν για τους λαούς της Μεσογείου αλλά φονικούς για τους κατοίκους του Βορρά – καθώς η ηλιοφάνεια είναι παρατεταμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα ποσοστά υγρασίας είναι ιδιαίτερα υψηλά ενώ απουσιάζουν οι κλιματιζόμενοι χώροι.

Το θερμόμετρο την Πέμπτη έφτασε τους 31 οC έπειτα από την πιο ζεστή ημέρα όχι μόνο τους έτους αλλά και των τελευταίων επτά χρόνων καθώς την Τετάρτη στο Χίθροου ο υδράργυρος άγγιξε του 31,9 oC .

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση κινδύνου επιπέδου τρία επιστώντας την προσοχή στις αρμόδιες Αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως τα πολύ νεαρά άτομα, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και κυρίως αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Την ίδια στιγμή εκατομμύρια νοικοκυριά καλούνται να μειώσουν τη χρήση νερού καθώς η αυξημένη ζήτηση των τελευταίων ημερών έχει επιβαρύνει σημαντικά το δίκτυο υδροδότησης του Λονδίνου.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον Independent, οι επιστήμονες της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας συνιστούν και στους αγρότες να είναι σε επιφυλακή το Σαββατοκύριακο καθώς ο καύσωνας απειλεί με κύμα πυρκαγιών που θα μπορούσε να καταστρέψει τις καλλιέργειες σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 19th, 2013 at 10:19 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply