Σάλος στις ΗΠΑ για το εξώφυλλο του ΤσαρνάεφΘύελλα αντιδράσεων και χιλιάδες σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το εξώφυλλο του νέου τεύχους του φημισμένου περιοδικού Rolling Stone που έχει ολοσέλιδη φωτογραφία του Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

«Ο Βομβιστής» είναι ο τίτλος που συνοδεύει τη φωτογραφία του 19χρονου κατηγορούμενου για την τρομοκρατική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Και από κάτω, το συνοδευτικό κείμενο προϊδεάζει για το περιεχόμενο που ακολουθεί στις επόμενες σελίδες: «Πώς ένας δημοφιλής, πολλά υποσχόμενος φοιτητής, απορρίφθηκε από την οικογένειά του, ασπάστηκε το ριζοσπαστικό Ισλάμ και μεταμορφώθηκε σε τέρας».

Για το περιοδικό, η μεγάλη φωτογραφία του Τσαρνάεφ στο εξώφυλλο – στη θέση που συνήθως φιλοξενούνται αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος ή πολιτικοί – καθώς και το πολυσέλιδο ρεπορτάζ στο εσωτερικό του τεύχους, αποτελούν μια επισταμένη έρευνα για τον 19χρονο που μαζί με τον αδελφό του Ταμερλάν σκόρπισαν τον τρόμο πριν μερικούς μήνες στην πόλη της Βοστώνης.

Ωστόσο, η υποδοχή που επιφύλαξαν πολλοί αναγνώστες του ιστορικού περιοδικού, ήταν το λιγότερο οργισμένη. Σύμφωνα με το CNN, χαρακτηρισμοί όπως «αρρωστημένο» και «αηδιαστικό» κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη σελίδα του περιοδικού στο Facebook, μια αναγνώστρια σχολίασε: «Κοιτάξτε, το Rolling Stone περιβάλλει με γκλαμουριά την τρομοκρατία. Δεν θα αγοράσω αυτό το τεύχος ούτε κανένα άλλο τεύχος στο μέλλον».

Μέχρι σήμερα, στη σελίδα του στο Facebook αναρτήθηκαν σχεδόν 5.000 σχόλια για το εξώφυλλο του. Ένα από αυτά που φέρει την υπογραφή Lindsey Williamson, αναφέρει: «Τι χαστούκι στο πρόσωπο της σπουδαίας πόλης της Βοστώνης και των θυμάτων από τις βομβιστικές επιθέσεις στο μαραθώνιο».

Η κριτική πολλών εστιάζονται στο καλλιτεχνικό του εξωφύλλου: Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ παρουσιάζεται όντως ως ένας σταρ – όπως στο προηγούμενο τεύχος ήταν ο Τζόνι Ντεπ και πιο πριν άλλοι διάσημοι σαν τον Τζον Χαμ του «Mad Men» ή τον Τζάστιν Μπίμπερ και τον Μπραντ Πιτ. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με αυτή τη λαμπερή παρουσίαση του τρομοκράτη» ανέφεραν εγκληματολόγοι, ενώ μια σειρά από αλυσίδες καταστημάτων ανακοίνωσαν ότι δεν θα πουλήσουν το συγκεκριμένο τεύχος του Rolling Stone.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.