Κάτω από το όριο της φτώχειας ένα στα πέντε νοικοκυριά στην ΕλλάδαΣτην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία, το ένα στα πέντε νοικοκυριά (20%) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα του, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, την Τετάρτη, σχετικά με την κοινωνική κατάσταση, όπου, όπως επισημαίνεται, στην ΕΕ το 16% των νοικοκυριών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τα μικρότερα ποσοστά σχετικώς φτωχών νοικοκυριών εμφανίζονται στην Τσεχία και την Ολλανδία και κινούνται λίγο κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας είναι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πολίτες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Στην Ελλάδα φτωχοί είναι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 29,6% των ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι 24,2%), το 19,7% των ατόμων μέσης εκπαίδευσης (έναντι 14%) και το 7,3% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης (έναντι 7,1%).

Τέλος, όπως αναφέρεται, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μόνες χώρες μέλη της ΕΕ όπου ο αριθμός των ανδρών που φοιτούν στην ανώτερη εκπαίδευση είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό των γυναικών.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.