Διαδηλωτές πυρπόλησαν τέσσερα αυτοκίνητα της αστυνομίας

Ινδία: Βίαιες εξεγέρσεις μετά το θάνατο 22 παιδιών από δηλητηρίασηΒίαιες διαδηλώσεις σημειώθηκαν στο κρατίδιο Μπιχάρ στην Ινδία, ύστερα από τον θάνατο 22 παιδιών από τροφική δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση δωρεάν σχολικού γεύματος.

Τέσσερα οχήματα της αστυνομίας πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποίησαν εξοργισμένοι γονείς και χωρικοί.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC το πλήθος έβαλε, επίσης, φωτιά σε ένα λεωφορείο και κατέστρεψε ιδιωτική περιουσία στην περιοχή Τσχάπρα.

Οι διαδηλωτές, με κοντάρια και μπαστούνια στα χέρια μπλόκαραν τους δρόμους και σταμάτησαν την κυκλοφορία των τρένων.

Το γεύμα που κατανάλωσαν τα παιδιά είχε ετοιμαστεί στην κουζίνα του σχολείου. Η πρώτη εξέταση δείχνει πως στο ρύζι που έφαγαν τα παιδιά υπήρχε ουσία που χρησιμοποιείται σε εντομοκτόνα. Εκτιμάται πως τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν δεν είχαν πλυθεί όπως έπρεπε.

Από την πλευρά του, ο μάγειρας του σχολείου δήλωσε ότι αιτία της δηλητηρίασης είναι ένα νέο είδος λαδιού που χρησιμοποιήθηκε.

Συνολικά 28 παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εννέα εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.