Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. κλειστό το κέντρο 9.00-20.00 την Πέμπτη και σταθμοί του μετρό

«Απαγόρευση συναθροίσεων» όσο διαρκεί η επίσκεψη ΣόιμπλεΑποκλεισμένο θα είναι σήμερα  Πέμπτη το κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα.

Πρόκειται για μέτρα ανάλογα με αυτά που είχαν ληφθεί και κατά την επίσκεψη στην Αθήνα της Άγκελα Μέρκελ, τον Οκτώβριο του 2012, όταν ένα μεγάλο τμήμα της πόλης είχε αποκοπεί όχι μόνο για τους διαδηλωτές, αλλά και για κάθε είδους κυκλοφορία.

Έτσι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, την  Πέμπτη, «λόγω των μέτρων ασφάλειας και των ρυθμίσεων κυκλοφορίας των οχημάτων, δεν επιτρέπονται, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 09.00 έως 20.00, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες» στην περιοχή που περικλείεται:

– από τις οδούς / λεωφόρους Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) – αριστερά Σουρή – συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής

– στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος » έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και στις γέφυρες, διασταυρώσεις και διαβάσεις που υπάρχουν κατά μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Το μετρό και το τραμ

Επίσης με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. κλειστοί θα είναι από τις 9.30 το πρωί της Πέμπτης οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός του μετρό. Οι σταθμοί Κατεχάκη και Μέγαρο Μουσικής θα είναι κλειστοί από τις 9.30 ως τις 12.30 και από τις 18.00 ως τα μεσάνυχτα.

Το τραμ δεν θα προσεγγίζει την αφετηρία / τερματισμό στο Σύνταγμα από 9.30 το πρωί ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Αντιδράσεις κομμάτων

Την αντίθεσή τους στα μέτρα που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη δημοκρατία. Με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στη χώρα μας, η κυβέρνηση σπεύδει, για δεύτερη φορά μετά την επίσκεψη Μέρκελ, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αποδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, πόσο τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «καταγγέλλει τα μέτρα αστυνομοκρατίας, που αποφάσισε η κυβέρνηση, εν όψει της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε που έρχεται στην Ελλάδα, για να στηρίξει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης. Ο λαός χρειάζεται να δώσει τη δική του απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.