Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ινδία: Βίαιες εξεγέρσεις μετά το θάνατο 22 παιδιών από δηλητηρίαση

Ιούλιος 18th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Διαδηλωτές πυρπόλησαν τέσσερα αυτοκίνητα της αστυνομίας

Ινδία: Βίαιες εξεγέρσεις μετά το θάνατο 22 παιδιών από δηλητηρίασηΒίαιες διαδηλώσεις σημειώθηκαν στο κρατίδιο Μπιχάρ στην Ινδία, ύστερα από τον θάνατο 22 παιδιών από τροφική δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση δωρεάν σχολικού γεύματος.

Τέσσερα οχήματα της αστυνομίας πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποίησαν εξοργισμένοι γονείς και χωρικοί.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC το πλήθος έβαλε, επίσης, φωτιά σε ένα λεωφορείο και κατέστρεψε ιδιωτική περιουσία στην περιοχή Τσχάπρα.

Οι διαδηλωτές, με κοντάρια και μπαστούνια στα χέρια μπλόκαραν τους δρόμους και σταμάτησαν την κυκλοφορία των τρένων.

Το γεύμα που κατανάλωσαν τα παιδιά είχε ετοιμαστεί στην κουζίνα του σχολείου. Η πρώτη εξέταση δείχνει πως στο ρύζι που έφαγαν τα παιδιά υπήρχε ουσία που χρησιμοποιείται σε εντομοκτόνα. Εκτιμάται πως τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν δεν είχαν πλυθεί όπως έπρεπε.

Από την πλευρά του, ο μάγειρας του σχολείου δήλωσε ότι αιτία της δηλητηρίασης είναι ένα νέο είδος λαδιού που χρησιμοποιήθηκε.

Συνολικά 28 παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εννέα εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 18th, 2013 at 15:51 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply