Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής ν. 4046/12 και του ν. 4127/13 και άλλες διατάξεις», η κυβέρνηση επιλέγει,  παραμένοντας προσκολλημένη σε μία αδιέξοδη και ακραία ανάλγητη πολιτική, να έρθει σε σύγκρουση με την κοινωνία και τους εργαζόμενους, να διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση να υποθηκεύσει το μέλλον και την προοπτική μας.

Ειδικότερα με το άρθρο 82 του νομοσχεδίου, 2500 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αντιμετωπίζουν την προοπτική της οριστικής απόλυσης την ίδια ώρα που  χιλιάδες μαθητές μένουν χωρίς σχολεία.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται ένα καίριο πλήγμα στο  δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξωθείται στην εξαθλίωση και την κοινωνική και οικονομική περιθωριοποίηση.

Είναι ανάγκη ο κατήφορος αυτός να σταματήσει.

Καλούμε τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, να μην επιτρέψουν το διωγμό καθηγητών και μαθητών, να μην στερήσουν από τους καθηγητές το δικαίωμα για μια ζωή με αξιοπρέπεια και από τους μαθητές το αναφαίρετο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Μπορούν να σταματήσουν την καταστροφική αυτή πολιτική με την αρνητική τους ψήφο στο πολυνομοσχέδιο.

Θα είναι μία ψήφος ευθύνης, και ανταπόκρισης στη φωνή απόγνωσης  όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας συνολικά.

 

Π.Α.Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.