Γ. Μιχελάκης: Το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμουςΤο 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας πώς οι δήμαρχοι θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα αξιοποιήσουν το προσωπικό αυτό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το υπόλοιπο 90% θα καλύψει κυρίως ανάγκες τις ΕΛ.ΑΣ. – θα ενισχυθεί μεταξύ άλλων η πεζή περιπολία – αλλά και των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Μιχελάκης υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της κυβέρνησης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αστυνομία δεν μπορούσε να συμβάλει στην ασφάλεια των πόλεων, καθώς δεν ήταν εκπαιδευμένη για κάτι τέτοιο και δεν οπλοφορούσε.
Άφησε ακόμη αιχμές για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των δομών των δήμων, η οποία, όπως είπε, «έπρεπε να έχει γίνει από πέρυσι το χειμώνα και δεν έχει γίνει».

Ο κ. Μιχελάκης παραδέχθηκε ότι «κάθε οριζόντια περικοπή είναι και άδικη και λανθασμένη» και δεσμεύτηκε ότι «είναι οι τελευταίες οριζόντιες περικοπές με την προϋπόθεση ότι οι δήμοι θα προχωρήσουν επιτέλους στην αξιολόγηση των δομών».
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του σωματείου δημοτικών αστυνομικών Αθήνας, Απόστολος Κόσσυβας ζήτησε να αντικατασταθεί στο σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου η λέξη «διαθεσιμότητα» με τη λέξη «κινητικότητα», τονίζοντας ότι η απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών δεν κατοχυρώνεται με τις σημερινές προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου.

Ο υπουργός απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει άμεση μετακίνηση χωρίς να υπάρξει έλεγχος προσόντων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας αλλαγής στο πολυνομοσχέδιο, η συζήτηση επί του οποίου συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη σχετική ψηφοφορία.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.