Την πρώτη της ήττα στο Ευρωμπάσκετ Νέων που διεξάγεται στην Εσθονία γνώρισε η Εθνική ομάδα που πάλεψε μέχρι τέλους τον… αδιάφορο αγώνα με την Τουρκία αλλά έχασε με 72-70. Την Παρασκευή ο προημιτελικός με την Ισπανία.
Οι Τούρκοι έκαναν εκπληκτικό ξεκίνημα απέναντι στους… υπνωτισμένους παίκτες του Κώστα Μίσσα και προηγήθηκαν με 18-0 (!), ενώ είναι αξιοσημείωτο πως χρειάστηκε να περάσουν 6,5 λεπτά για το πρώτο ελληνικό καλάθι.

Πάντως, με την πάροδο του χρόνου, η ελληνική ομάδα βρήκε τα πατήματα της και κατάφερε να επιστρέψει στο ματς γρήγορα. Μάλιστα στα μέσα του 3ου δεκάλεπτου η Ελλάδα πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (41-37), ενώ έφτασε να προηγείται ακόμα και με 7 πόντους.

Κάπου εκεί όμως ήρθε το μπλακ άουτ που έμελλε να αποβεί καθοριστικό καθώς η Τουρκία με ένα σερί 11-0 πήρε κεφάλι στο σκορ και δεν το έχασε μέχρι το φινάλε, παρά την αντεπίθεση των Ελλήνων στα τελευταία λεπτά.

Κορυφαίοι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Κώστα Μίσσα οι Μποχωρίδης και Παπαπέτρου με 24 και 20 πόντους, με τον Ερόγλου να έχει κάνει τη μεγαλύτερη «ζημιά» από τους αντιπάλους με 23 πόντους.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Εθνική τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου και την Παρασκευή θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ισπανία στα προημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 36-27, 53-54, 72-70

Τουρκία: Αλτίν, Ερόγλου 23(2), Καντάν 2, Τουρέν 2, Ντοκιγιάν 8(2), Γκεγίκ 7(1), Τουντσέρ, Μουτλού, Ερντογάν, Τεκίν 11, Ερουλκού 19(2).

Ελλάδα: Μποχωρίδης 24(3), Λαρεντζάκης 6, Παπαπέτρου 20(3), Καραμαλέγκος, Σλαφτσάκης, Μήτσιαλος, Αντετοκούνμπο 1, Μελισσαράτος, Αγραβάνης 2, Καμπερίδης 17(1), Γόντικας.

Newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.