Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Stop” στα τηλεγραφήματα, ύστερα από 163 χρόνια!

Ιούλιος 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μέχρι και πριν από 30 χρόνια, όταν στη χώρα δεν υπήρχε ακόμη σταθερό τηλεφωνικό δίκτυο, αλλά και αργότερα- προτού καταφθάσουν τα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο- ο τηλέγραφος ήταν ο… βασιλιάς της επικοινωνίας και η υπηρεσία απασχολούσε χιλιάδες υπαλλήλους στις τάξεις της.

“Αν ο κόσμος προτιμούσε τον τηλέγραφο, τότε δεν θα υποχρεωνόμασταν να κλείσουμε την υπηρεσία. Θα είχαμε περισσότερα έσοδα και δεν θα σκεφτόταν κανείς να διακόψει τη λειτουργία. Αυτές τις ημέρες χρησιμοποιούν ταχύτερους τρόπους, όπως ηλεκτρονικά μηνύματα, SMS και διαδίκτυο”, αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Τηλεγράφων της Ινδίας.

Το σημερινό τελευταίο τηλεγράφημα θα μείνει… στην ιστορία, καθώς θα αποτελεί μαζί με τις παλαιωμένες συσκευές τα πρώτα δείγματα, στο μουσείο που θα κατασκευαστεί για να τιμήσει τον επί 163 έτη φορέα επικοινωνίας στη χώρα.

newsit

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 16th, 2013 at 20:32 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply