Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τη δίωξη των Διώτη και Καπελέρη για τη λίστα Λαγκάρντ ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Ιούλιος 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τη δίωξη των Διώτη και Καπελέρη για τη λίστα Λαγκάρντ ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείςΣε τροχιά ποινικών διώξεων, λίγες ώρες πριν η Βουλή αποφασίσει για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, βρίσκονται τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης έδωσαν παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η δίωξη αφορά τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη, ενώ η έρευνα για τά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού συνεχίζεται προκειμένου να αξιολογηθεί ποινικά ο ρόλος τους στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν να κινηθεί δίωξη σε βάρος του Γ. Διώτη για απιστία και υπεξαγωγή εγγράφων, ενώ για τον Γ. Καπελέρη ζητούν δίωξη για απιστία.

Αντίθετα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί αρχειοθέτησαν τη δικογραφία για την πρώην συνεργάτιδα του Γ. Διώτη Γαλάτεια Μανέ, για την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης. Για την υπόθεση θα διενεργηθεί τακτική ανάκριση.

Μίνα Μουστάκα

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 16th, 2013 at 15:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply