Η επανασύσταση της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο προκαλεί αντιδράσεις και σχόλια.

Η ΓΓΟΣΑΕ μετονομάζεται μεν σε Γενική Γραμματεία Αμυντικών Υποθέσεων με στόχο όπως ανφέρεται τη δημιουργία αναγκαίου συντονιστικού κέντρου σχεδιασμού και διαχείρισης σε επίπεδο πολιτικής αμυντικών υποθέσεων.

Που εστιάζεται η κριτική και πως προκαλούνται τα σχόλια;

Έχουν να κάνουν με το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας όπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους που υπολιγίζεται σε 130.000 ευρώ ετησίως: 73.000 ευρώ (ήτοι 6.1000 τον μήνα) για την αμοιβή  του γενικού γραμματέα και 54.000 ευρώ από την καταβολή διαφοράς αποδοχών και αποζημίωσης για υπερωριακή απασχόληση στους αποσπασμένους υπαλλήλους που θα καλύψουν  τις θέσεις ενός (1) ειδικού συμβούλου, ενός (1) ειδικού συνεργάτη και τριών (3) διοικητικών υπαλλήλων.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο με το οποίο απολύονται 12.500 υπαλλήλους. Και είναι ερώτημα αν η συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία λειτούργησε σε άλλες “περίεργες” όπως αποδείχτηκε εποχές έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Γιατί πρέπει να πληρώνουμε έναν ακόμη διευθυντή με 6.100 το μήνα όταν όλη τη δουλειά την κάνουν τα Γενικά Επιτελεία; Μόνο για να υπογράφει και να κάνει επαφές;

Και είναι λογικό ο κ.γενικός να έχει εισοδήματα διπλάσια του Α/ΓΕΕΘΑ του οποίου οι απολαβές πλέον δεν ξεπερνούν τις 35.000 ετησίως;

onalert

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.