Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνάντηση Σαμαρά με τις διοικήσεις των τραπεζών και του ΤΧΣ

Ιούλιος 15th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Συνάντηση Σαμαρά με τις διοικήσεις των τραπεζών και του ΤΧΣΜια νέα εποχή για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ξεκινάει από σήμερα, με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και της αναδιάρθρωσης των τραπεζών.

Το γεγονός θα σηματοδοτηθεί με συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το πρωί της Δευτέρας (10:00) με τη διοίκηση του ΤΧΣ και τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank, παρουσία του υπουργού Οικονομικών.

Πλέον, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βασίζεται στις 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες και γυρίζει σελίδα, προκειμένου να ριχθεί στη μάχη χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας ώστε να συμβάλλει στο καθοριστικό στοίχημα της επανεκκίνησης της ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Eurobank, μετά την απόκτηση του ΤΤ και της Proton Bank, ενισχύεται εν όψει της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της από το ΤΧΣ.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2013 σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.

Σήμερα θα υπογραφεί η δεσμευτική συμφωνία με το ΤΧΣ για την απόκτηση της Eurobank και αμέσως μετά θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 15th, 2013 at 09:17 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply