Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ κατά των κυβερνητικών αποφάσεων για την ΕΡΤ

Ιούλιος 15th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αίτημα ακύρωσης όλων των ΚΥΑ

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ κατά των κυβερνητικών αποφάσεων για την ΕΡΤΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δικηγόρος της ΕΡΤ Γεώργ. Κόκκας, ζητώντας να ακυρωθούν όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες σταμάτησε η λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Ο δικηγόρος, πλέον της από 10.6.2003 πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) και της από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης με τις οποίες ανεστάλη η λειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ, λύθηκαν όλες συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτή, κ.λπ., ζητάει να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία όλες οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν στην συνέχεια και αφορούν την ΕΡΤ, όπως είναι ο διορισμός του ειδικού διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, κ.λπ.

Προκειμένου να στηρίξει το έννομο συμφέρον για την προσφυγή του, ο κ. Κόκκας αναφέρει στην αίτησή του ότι:

  • από το 1987 εργάζεται στην ΕΡΤ με σύμβαση έμμισθης εντολής πάγιας αντιμισθίας
  • από το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης υφίσταται σοβαρή ηθική βλάβη από την αδυναμία να απολαύσει το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ
  • υφίσταται οικονομική και ηθική βλάβη, λόγω της επιβάρυνσης που θα δεχθεί ο  κρατικός προϋπολογισμός από τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους απολυμένους και τις νέες προσλήψεις που θα γίνουν, ενώ θα καταβάλλει εξ’ αυτών των λόγων και φόρους

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι αντίθετη στο άρθρο 44 του Συντάγματος, καθώς για την έκδοσή της δεν υπήρξε καμία εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη όπως απαιτεί ο συνταγματικός χάρτης, αλλά ούτε υπογράφεται από το σύνολο των μελών του υπουργικού  συμβουλίου.

Ακόμη, ζητά την ακύρωση πέντε κοινών υπουργικών αποφάσεων οι οποίες, όπως τονίζει, είναι αντισυνταγματικές (αντίθετες στα άρθρα 4, 107, κ.λπ. του Συντάγματος), εκδόθηκαν καθ’ υπέρβαση νομοθετικής εξουσιοδότησης, πάσχουν από έλλειψη αιτιολογίας, είναι αντίθετες σε διατάξεις της Ελληνικής νομοθεσίας και σε οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΜΠΕ

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 15th, 2013 at 10:42 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply