Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ.:«Αλλάζω χρώματα» με τα παιδιά… (Φωτογραφίες)

15 Ιουλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://2.bp.blogspot.com/--56MnVwPZxQ/UeRYe_H9OwI/AAAAAAACCsg/LVpzn4Yll7M/s1600/7.jpgΑπό την Δευτέρα 8 Ιουλίου έως και τις 12 πραγματοποιήθηκαν 5 συναντήσεις, στα πλαίσια της δράσης « Αλλάζω Χρώματα».

Στην πρώτη συνάντηση τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες όπου το κάθε παιδί της ομάδας, με παιχνίδι, παρουσίασε τον εαυτό του, αυθόρμητα και αστεία, προκαλώντας χαρούμενη διάθεση στην παρέα των παιδιών! Η πρώτη συνάντηση ήταν κι ένα παιχνίδι γνωριμίας μεταξύ τους.

Στη δεύτερη συνάντηση το κάθε παιδί αποτύπωσε σε κορνίζα την οικογένειά του με τα χρώματα που πίστευε πως ταιριάζει σ αυτήν.

Στην τρίτη συνάντηση τα παιδιά μίλησαν για τη φιλία, χρωμάτισαν τους φίλους τους και μίλησαν ξεχωριστά για τον καθένα

Στην τέταρτη συνάντηση, σειρά είχαν τα χρώματα των συναισθημάτων. Τα παιδιά ,με παντομίμα και ζωγραφική πάνω σε χάρτινα πιάτα, εκφράστηκαν για τα συναισθήματα με πολύ παραστατικό τρόπο και ζωντάνια.

Στην πέμπτη συνάντηση οι δύο ομάδες παιδιών ενώθηκαν σε μία και δημιούργησαν ζευγάρια. Πάνω σε χαρτί του μέτρου ζωγράφισαν όμορφες εικόνες , με ωραία χρώματα , που αποτύπωναν την ομορφιά και την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας!!

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την ψυχολόγο Κατερίνα Καλαμπαλίκη και την κοινωνική λειτουργό Φανή Ιορδανίδου, από το κέντρο πρόληψης «Ορίζοντες», που πραγματοποίησαν τις δράσεις.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2013 at 23:36 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply