Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Γραμματέα 6.100 ευρώ μηνιαίως αποκτά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ιούλιος 15th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η επανασύσταση της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο προκαλεί αντιδράσεις και σχόλια.

Η ΓΓΟΣΑΕ μετονομάζεται μεν σε Γενική Γραμματεία Αμυντικών Υποθέσεων με στόχο όπως ανφέρεται τη δημιουργία αναγκαίου συντονιστικού κέντρου σχεδιασμού και διαχείρισης σε επίπεδο πολιτικής αμυντικών υποθέσεων.

Που εστιάζεται η κριτική και πως προκαλούνται τα σχόλια;

Έχουν να κάνουν με το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας όπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους που υπολιγίζεται σε 130.000 ευρώ ετησίως: 73.000 ευρώ (ήτοι 6.1000 τον μήνα) για την αμοιβή  του γενικού γραμματέα και 54.000 ευρώ από την καταβολή διαφοράς αποδοχών και αποζημίωσης για υπερωριακή απασχόληση στους αποσπασμένους υπαλλήλους που θα καλύψουν  τις θέσεις ενός (1) ειδικού συμβούλου, ενός (1) ειδικού συνεργάτη και τριών (3) διοικητικών υπαλλήλων.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο με το οποίο απολύονται 12.500 υπαλλήλους. Και είναι ερώτημα αν η συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία λειτούργησε σε άλλες «περίεργες» όπως αποδείχτηκε εποχές έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Γιατί πρέπει να πληρώνουμε έναν ακόμη διευθυντή με 6.100 το μήνα όταν όλη τη δουλειά την κάνουν τα Γενικά Επιτελεία; Μόνο για να υπογράφει και να κάνει επαφές;

Και είναι λογικό ο κ.γενικός να έχει εισοδήματα διπλάσια του Α/ΓΕΕΘΑ του οποίου οι απολαβές πλέον δεν ξεπερνούν τις 35.000 ετησίως;

onalert

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 15th, 2013 at 12:06 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply