Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΑΔΕΔΥ Γρεβενών: Ολοι στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 16 Ιουλίου…

15 Ιουλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναδέλφους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 για να δώσουν μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, την ΕΕ που με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή επιδιώκουν να σαρώσουν ότι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Η «νέας κοπής» δικομματική κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους. Είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν, το δηλώνουν σε όλους τους τόνους. Ετοιμάζουν τις δεξαμενές των νέων απολύσεων, βαφτίζοντας τα βάρβαρα μέτρα τους «μεταρρυθμίσεις»!!

Αρχή έκανε με την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία κλείνει, καταργεί, συγχωνεύει δημόσιους οργανισμούς με μια απλή υπουργική απόφαση. Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ άνοιξε το δρόμο για μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, καταργήσεις φορέων και οργανισμών και ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών. Άνοιξε το δρόμο για το νέο μνημόνιο, που «απελευθερώνει» τις απολύσεις στον Ιδιωτικό Τομέα και καταργεί κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης. Είναι μια πολιτική, που θέλει να επιβάλλει το καθεστώς του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» κάνοντας πλάτες στα νέα και παλιά τζάκια της διαπλοκής και των τοκογλύφων δανειστών.

Μετά τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ σειρά πήραν οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, στην τοπική αυτοδιοίκηση με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και τους οδηγούς του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης να μπαίνουν μαζικά σε διαθεσιμότητα. Ήδη ετοιμάζουν «σφαγή» εργαζομένων στην υγεία αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία του Δημοσίου Τομέα.

Η πολιτική των μαζικών απολύσεων, της διάλυσης δημοσίων φορέων και οργανισμών και της κατεδάφισης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου με το νέο μνημόνιο εγκαινιάζει μια νέα αντιδημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, που άνοιξε με τις επιστρατεύσεις των αγώνων, την ποινικοποίηση των απεργιών, τις διώξεις συνδικαλιστών, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τη βία και την καταστολή, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η Κυβέρνηση στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης του Δημόσιου Τομέα ανοίγει μια νέα εποχή κερδοφορίας για το κεφάλαιο, παραδίδοντάς τους τις Δημόσιες Κοινωνικές Υπηρεσίες και τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά.

Ονομάζουν εξυγίανση, το πέταγμα στο δρόμο και στην ανεργία χιλιάδων εργαζομένων και προετοιμάζουν το έδαφος για τις επόμενες μαζικές απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών και τις εντολές της Τρόικας.

Τρεις ολόκληροι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, πάνω από 20.000 μαθητές θα αναζητούν από το Σεπτέμβριο το σχολείο τους και δεν θα το βρίσκουν. Και έπεται συνέχεια…

Τα ερωτήματα, όμως, μένουν αναπάντητα:

Πώς γίνεται τα 288 δισ. ευρώ που ήταν το χρέος της χώρας, πριν τα μνημόνια και τη δημοσιονομική προσαρμογή, να έγιναν ήδη 321 δισ., ενώ προηγήθηκε το PSI (κούρεμα) κατά 107 δισ. ευρώ και οι δαπάνες του κράτους περιορίστηκαν κατά 60 και πλέον δισ. ευρώ;

Τι κράτος είναι αυτό που συνειδητά και σχεδιασμένα φτωχαίνει και εξαθλιώνει το λαό του, με τις πρωτόγνωρες σε μέγεθος, περικοπές των μισθών και των συντάξεων, τις κλοπές των αποθεματικών των ταμείων των εργαζόμενων, την ακύρωση των κοινωνικών παροχών, την αποδυνάμωση και απαξίωση της Δημόσιας Υγείας (ο ΕΟΠΠΥ είναι ήδη υπερχρεωμένος και τα χρέη του διευρύνονται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να προσφέρει ελάχιστα) που αδυνατεί, πλέον, να προστατέψει την Υγεία και τη ζωή του 90% των πολιτών της χώρας που την έχουν άμεση ανάγκη, τη δρομολόγηση της συρρίκνωσης και αποδυνάμωσης της Δημόσιας Παιδείας, που τη χρειάζεται απαραίτητα το 80% και πλέον των παιδιών του ελληνικού λαού για να μάθουν γράμματα.

Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν τσακίζουν μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα, τσακίζουν κυρίως τα κοινωνικά δικαιώματα του λαού, διαλύουν κοινωνικές δομές και υπηρεσίες.

Με τις αναδιαρθρώσεις και την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης φτιάχνουν ένα κράτος εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, από το οποίο τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει για τον εαυτό του ένας δημόσιος υπάλληλος, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι.

Τώρα όσο ποτέ είναι αναγκαίος ο ενιαίος, ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ενιαία πάλη για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών μέτρων.

Άλλη επιλογή δεν έχουμε από την αγωνιστική ετοιμότητα και από το να βγούμε στους δρόμους!! Αν δεν μοιραστούμε όλοι μαζί τον αγώνα τότε θα μοιραστούμε την ανέχεια, την φτώχεια, την εξαθλίωση. Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων. Οργανώνουμε την πάλη και απαιτούμε: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ!

Παλεύουμε για τα δικαιώματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Αντιστεκόμαστε και απορρίπτουμε τα αντεργατικά σχέδια που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Νομού Γρεβενών καλεί τους συναδέλφους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να συμμετέχουν στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ , την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 και να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο  Πρόεδρος    Ο    Γραμματέας

Μιχαλογιάννης  Κων/νος  Λιάμπας Στέργιος

This entry was posted on Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2013 at 19:18 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply