http://2.bp.blogspot.com/-mwYXU5QuI3A/UeLPJF8qm-I/AAAAAAACCls/itv5yFc2mz4/s1600/%CE%A4%CE%95%CE%A3%CE%A3%CE%95%CE%A1%CE%91+2.jpgΟ Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης “Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ” πραγματοποίησε το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 το δεύτερο παραδοσιακό γρεβενιώτικο πανηγύρι στο χώρο της εμποροπανήγυρης “Νιάημερο” Κοζάνης.

Παρά του ότι η εκδήλωση είχε προγραμματισθεί για το προηγούμενο Σάββατο και είχε ματαιωθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η ανταπόκριση των Γρεβενιωτών και των φίλων του συλλόγου για το πανηγύρι μας ήταν πολύ μεγάλη.

Στο χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Μπουκάλης τόνισε ότι με το πανηγύρι κληροδοτούμε στις νέες γενιές την πλούσια χορευτική, μουσική παράδοση του τόπου μας, προβάλλουμε τα παραδοσιακά γρεβενιώτικα προϊόντα διατροφής, τις ομορφιές του τόπου μας με την έκθεση και προβολή φωτογραφιών.

http://2.bp.blogspot.com/-c7BslN5tJT0/UeLPIm3T8JI/AAAAAAACClY/qGfdUsn9igc/s1600/%CE%94%CE%A5%CE%9F.JPG

Ευχαρίστησε το δήμο Κοζάνης και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Παπαγεωργίου για τη τεχνική στήριξη που παρείχε ο δήμος για να γίνει λειτουργικός ο χώρος του Νιάημερου.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από το βουλευτή Γρεβενών κ. Κοψαχείλη Τιμολέων και τον αντιδήμαρχο του Δήμου Κοζάνης κ. Παπαγεωργίου.

Η γρεβενιώτικη ορχήστρα με τον Αποστόλη Κασιάρα στο κλαρίνο, το Θανάση Παπαργύρη στο τραγούδι, το Θωμά Τσιοτίκα στο βιολί, το Στέργιο Τσιοτίκα στο αρμόνιο, το Βαγγέλη Κασιάρα στο κλαρίνο, τον Αχιλλέα Στάμο στην κιθάρα, το Στεφανίδη Κώστα στο ντέφι έδωσαν την ευκαιρία στους εκατοντάδες πανηγυριώτες να χορέψουν, να διασκεδάσουν, να ακούσουν τραγούδια του τόπου μας όπως τα κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Δεν έλειψε και το ποντιακό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια των αλησμόνητων πατρίδων της Μικράς Ασίας με μουσικούς τον Κοταρίδη Νίκο στη λύρα και το τραγούδι, το Νίκο Φιλιππίδη στο νταούλι. Ο χορός συνοδεύτηκε με εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα ψητά μανιτάρια, σουγλιμάδα (κεμπάπ) πρόβεια και χοιρινή.

http://2.bp.blogspot.com/-nSTOyCC86wU/UeLPJxXWuzI/AAAAAAACCl4/JPoGc5KVc0o/s1600/%CE%B5%CE%BD%CE%B1.JPG

Το φετινό μας πανηγύρι το εμπλουτίσαμε με καινοτόμες δραστηριότητες. Γρεβενιώτες παραγωγοί κάνανε γνωστά τα προϊόντα τους εκθέτοντας παραδοσιακά είδη διατροφής όπως μανιτάρια, μέλι, ζυμαρικά, χαλβά. Στην είσοδο της εκδήλωσης σε ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια εκθέσαμε σε φωτογραφίες τις ομορφιές του τόπου μας, τοπία απαράμιλλης αισθητικής, θρησκευτικά μνημεία, τα ονομαστά γρεβενιώτικα πέτρινα γεφύρια. Εκείνο που εντυπωσίασε ήταν η προβολή πεντακοσίων εξήντα φωτογραφιών με βιντεοπροβολέα από όλους τους οικισμούς των Γρεβενών και φυσικά τις δραστηριότητες του συλλόγου μας.

Παραβρεθέντες: Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων κ.Γιώργος Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος του Δήμου Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Διοίκησης και οικονομικών κ. Αρμπάρα Γιώργο, και τον αντιδήμαρχο Βάιο Κόραβο, ο Γιώργος Κάτανας εντεταλμένος σύμβουλος της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Κοζάνης, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Λαγιώτης.

http://2.bp.blogspot.com/-KeMh_z7Vvqg/UeLPIJ3tbPI/AAAAAAACClQ/JFNapTldFlU/s1600/DSC01099+2.jpg

Παρόντες και ο σύλλογος Αγίου Αθανασίου με τον πρόεδρο Γιάννη Λαμπρόπουλο, Ηπειρωτών με τον πρόεδρο Τσιάντα Κώστα, οι Μακεδνοί με τον ταμία Ασημόπουλο Δημήτρη. Εκείνο που εντυπωσίασε ήταν η παρουσία του Πρότυπου Πολιτιστικού Συλλόγου ΖΕΠ Κοζάνης με την πρόεδρο Κική Δεμερτζίδου, την αντιπρόεδρο Τάνια Καλαμπούκα, τις ταμίες Γλυκερία Γιώτα και Ρίτσα Παπαδημητρίου τα μέλη Μάστορα Βάια, Μαντό Στέργιο με την πολυπληθή παρέα.

Χορηγοί: Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολυπληθείς χορηγούς του συλλόγου μας που στήριξαν οικονομικά την εκδήλωση και τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα Γρεβενών-Κοζάνης που προβάλλουν ανελλιπώς τις εκδηλώσεις μας.

Βασίλης Αποστόλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.