Ισχυρό «σοκ» δέχτηκε την Κυριακή ο Παγκόσμιος στίβος, καθώς ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου την φετινή σεζόν στα 100μ, ο Αμερικανός σπρίντερ, Τάισον Γκέι (φέτος ταχύτερος), βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, όπως μάλιστα, ανακοίνωσε ο ίδιος αποσύροντας τη συμμετοχή του από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας.

«Ντοπέ» ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου (φέτος) στα 100μ.

Γνωρίζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου δείγματος και περιμένοντας το δεύτερο, έκανε σχετική δήλωση στο «Reuters» λέγοντας: «Δεν είμαι θύμα σαμποτάζ ή κάτι τέτοιο. Απλώς εμπιστεύθηκα κάποιο άτομο και δεν έπρεπε…».

Ο Γκέι απέσυρε την συμμετοχή του από το Παγκόσμιο της Μόσχας, στο οποίο θα ήταν ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα και πλέον περιμένει την ποινή του. Υπενθυμίζεται ότι ο Γκέι είναι ο κάτοχος του αμερικανικού ρεκόρ στα 100μ. (με 9.69) έχει κάνει φέτος 9.75 στα 100μ. και 19.74 στα 200μ και ουσιαστικά ήταν η μοναδική «απειλή» για τον Μπολτ!

Ο 30άχρονος παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007 και στις δύο αποστάσεις, ενημερώθηκε πως βρέθηκε θετικό το δείγμα του σε έλεγχο εκτός αγώνων στις 16 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο όνομα που «πιάνεται» θετικό σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών μετά την Τζαμαϊκανή σταρ των 200μ. Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.