Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ευ. Βενιζέλος: «Όχι σε δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές»

Ιούλιος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η Ελλάδα έχει πετύχει μια εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή…
http://www.newsbeast.gr/files/temp/B2257675DFCD06660C5B2A1816E24FBC.jpgΌχι σε δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές, στην ανάπτυξη, στις αξιοκρατία και στις ίσες ευκαιρίες, λέει σε άρθρο του στην εφημερίδα «το Βήμα της Κυριακής» ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «η Ελλάδα έχει πετύχει μια εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή που της επιτρέπει να λέει ότι ούτε χρειάζεται, ούτε πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, μέτρα περιορισμού των εισοδημάτων».

«Οι εταίροι πρέπει να θυμούνται ότι ο σαιξπηρικός έμπορος της Βενετίας ήθελε να κόψει σάρκα, έπρεπε όμως να το πετύχει χωρίς να χύσει αίμα» υπογραμμίζει ο κ Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική και στους δανειστές, λέγοντας πως «η εμμονή των εταίρων μας στην επιβολή προκυκλικών πολιτικών λιτότητας, τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία».

Ο κ.Βενιζέλος, αναγνωρίζει ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ως ξένη και επιθετική την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων επειδή «υπαγορεύεται από την τρόικα και το μνημόνιο αν και στην πραγματικότητα τις στηρίζει».

Όπως σημειώνει από την αποδοχή των μεταρρυθμίσεων θα κριθεί η «εθνική ικανότητα να απελευθερωθούμε από το μνημόνιο».

Παράλληλα, στρέφει τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης σημειώνοντας: «οι ετερόκλητες δυνάμεις της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης κάνουν εύκολο πολιτικό συνδικαλισμό, αλλά όχι ουσιαστική πολιτική υπεράσπισης των κοινωνικών και εθνικών συμφερόντων, εκεί όπου αυτά δοκιμάζονται και κρίνονται πραγματικά».

«Ξέρουμε ότι η εύκολη επιλογή είναι η επιλογή των συμπαθητικών ψεμάτων και του πολιτικού εμπορίου των πληθωριστικών υποσχέσεων και της ψευδεπίγραφης λεβεντιάς. Είχαμε και εμείς την τεχνογνωσία. Τώρα κάποιοι νομίζουν ότι είναι πονηροί γιατί προσπαθούν να αντιγράψουν παρωχημένες τεχνικές πολιτικού λόγου. Εμείς ξέρουμε ότι τώρα υπάρχει μόνο η στρατηγική της σκληρής αλήθειας και η μόνη αξιολόγηση που έχει αξία είναι αυτή της ιστορίας. Γι΄ αυτό εμείς εκφράζουμε τη συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης σε πείσμα εκείνων που νόμισαν ότι έγιναν σώγαμπροι της…», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

newsbeast

This entry was posted on Κυριακή, Ιούλιος 14th, 2013 at 14:53 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply