Από τον Ιούνιο ήταν στα ίχνη των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη για τρομοκρατία

Από τις αρχές Ιουνίου 2013 παρακολουθούσε η ΕΛ.ΑΣ. τους δύο 30χρονους αντεξουσιαστές που συνελήφθησαν για την αποστολή του δέματος-βόμβα σε πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, όμως εκείνοι φέρεται να συνέχιζαν να έβαζαν και να έστελναν ανενόχλητοι βόμβες για άλλον έναν μήνα. Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο προκύπτει από όσα ανακοίνωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση σύλληψης των δύο 30χρονων αναρχικών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν και άλλον έναν «πυρήνα» 2-3 ατόμων αντάρτικου πόλης στην Αθήνα, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας νέας ένοπλης επίθεσης από ασύλληπτους ενόπλους. Παράλληλα διαπιστώνεται ότι η ίδια ομάδα αντεξουσιαστών σχεδίαζε την αποστολή εκρηκτικών μηχανισμών με δεκάδες φακέλους, τους οποίους είχαν αγοράσει από ταχυδρομείο στην Καβάλα επειδή δεν είχε κάμερες. Ταχυδρομούσαν μάλιστα τους φακέλους μέσω συνεργαζόμενου με τα ΕΛΤΑ καταστήματος με μπουγάτσες στη Θεσσαλονίκη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των δύο νεαρών αναφέρεται πως γνώριζαν γι’ αυτούς από τις 2 Ιουνίου 2013, όταν και δέχτηκαν ανώνυμο τηλεφώνημα. Άγνωστο παραμένει γιατί δεν κινήθηκαν να αποτρέψουν τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού πέντε ημέρες αργότερα. Και αυτό γιατί αρχικά αναφέρθηκε από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ότι οι δύο 30χρονοι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από τις 9 Ιουνίου 2013, δηλαδή δύο ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στη Δάφνη.

Οι δύο αντεξουσιαστές φέρεται να είχαν προχωρήσει σε τουλάχιστον τρία-τέσσερα ταξίδια στην Αθήνα κατά τα οποία επισκέφθηκαν και κρατούμενα μέλη της «Συνωμοσίας» στον Κορυδαλλό. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι μέσω αυτής της συνεργασίας οι δύο αντεξουσιαστές από τη Θεσσαλονίκη ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν ένα τμήμα της επιχείρησης «Φοίνικας» το οποίο περιελάμβανε επιπλέον, εκτός της αποστολής του δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, τη βόμβα σε αυτοκίνητο του αρχιφυλακεύοντος των Φυλακών Ναυπλίου αλλά και μια εμπρηστική ενέργεια σε ξενοδοχείο στην… Τζακάρτα στις 26 Ιουνίου 2013 για τη συμπαράσταση σε έλληνα απεργό πείνας.

Οι δύο αντεξουσιαστές συνδέονται με όλα αυτά και όχι συγκεκριμένα με την οργάνωση FAI ή τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που ανέλαβε τις ευθύνες για αυτές τις επιθέσεις, επειδή στο σπίτι του ενός βρέθηκε σχισμένο προσχέδιο του κειμένου ανάληψης ευθύνης για το δέμα-βόμβα, στο οποίο κείμενο υπήρχε αναφορά στο σχέδιο «Φοίνικας». Κι έτσι τους αποδόθηκε ότι έγινε εν ονόματι της επιχείρησης «Φοίνικας».

Έτσι λοιπόν ενώ υποτίθεται ότι ήταν υπό παρακολούθηση, ουδείς αναφέρει ότι ταξίδεψαν, φέρ’ ειπείν, στην Ινδονησία για να βάλουν τον εμπρηστικό μηχανισμό στο ξενοδοχείο στην Τζακάρτα. Επιπλέον δεν υπάρχει κανένα στοιχείο αν οι ίδιοι συνδέονται και με δύο άλλες προγενέστερες βομβιστικές επιθέσεις της FAI εναντίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής και σε εταιρεία κούριερ στο Παγκράτι.

Όπως ωστόσο έλεγαν νομικοί κύκλοι, «επειδή εδώ προκύπτει πρακτικό και νοηματικό κενό και επειδή υποτίθεται ότι ήταν υπό παρακολούθηση, πρέπει να υποθέσει κανείς ότι σε ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις συμμετείχαν άλλα ασύλληπτα άτομα που δρούσαν εν ονόματι της επιχείρησης “Φοίνικας”. Αλλιώς μιλάμε για μια μεγάλη γκάφα της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα δημιουργούνται υπόνοιες ότι η αναφερόμενη τυχαία έκρηξη του δέματος-βόμβα στο Κρυονέρι ήταν σκόπιμη από αστυνομικούς που είχαν δεδομένα από την προηγούμενη παρακολούθηση των αποστολέων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη ομάδας αντεξουσιαστών από τη Θεσσαλονίκη είχαν προχωρήσει σε έκδοση εντύπων των μελών της «Συνωμοσίας». Τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. πάντως εντυπωσιάζει το γεγονός του προληπτικού μέτρου που είχαν λάβει οι δύο αντεξουσιαστές προκειμένου να μην εντοπισθούν στη διάρκεια αποστολής δεμάτων-βομβών.

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.