Με απόφαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Στη Eurobank περνά το Ταχυδρομικό ΤαμιευτήριοΤο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο περνά στην Eurobank, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και σε λίγο αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από ΤΧΣ.

Η Eurobank, με την προσθήκη του ΤΤ θα καταστεί τέταρτος συστημικός πόλος στο σύστημα, ώστε να ακολουθήσει η μερική ή ολική ιδιωτικοποίησή του το φθινόπωρο. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές για την Proton Bank κατέθεσαν η Eurobank και το αμερικανικό fund Oaktree Capital Management. Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι και οι δύο προς πώληση τράπεζες θα καταλήξουν τελικώς στη Eurobank, διευκολύνοντας τη στρατηγική της τρόικας για την αρχιτεκτονική του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, την ανάγκη περιορισμού του κόστους λειτουργίας του, αλλά και την ταχύτερη αποχώρηση του κράτους από τον κλάδο.

Στο θέμα της συνέχισης της αναδιάρθρωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος αναφέρθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας την Παρασκευή. Οπως είπε, η ΕΤΕ θα εξακολουθήσει να μετέχει ενεργά στις διαδικασίες αναδιάταξης του κλάδου, «που θα έχουν συνέχεια και τα επόμενα χρόνια». Σύμφωνα με τον κ. Τουρκολιά, το εγχώριο πιστωτικό σύστημα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει ανταγωνιστικό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την περασμένη Πέμπτη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος προσφορά για την απόκτηση της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος (IBG), η οποία διαθέτει τραπεζική άδεια. Κατά τις ίδιες πηγές, ο φάκελος της πρότασης περιλαμβάνει και τη λίστα με τους μετόχους που θα εισφέρουν κεφάλαια στην τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι πωλητής είναι ο εκκαθαριστής της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, ωστόσο χωρίς την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος δεν μπορεί να προχωρήσει η μεταβίβαση.

 

Μάρκου Αγης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.