Οι δανειολήπτες που θέλουν να υπαχθούν στην ρύθμιση των τραπεζικών δανείων θα πρέπει να έχουν προηγουμένως ρυθμίσει τα χρέη τους προς την εφορία

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης που παρουσιάζει η Καθημερινή απαραίτητη προϋπόθεση για να ρυθμιστεί ένα δάνειο είναι η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.

Η εγκύκλιος θα αποσταλεί την Δευτέρα στις τράπεζες ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο που θα ανακουφίσει όσους έχουν δάνεια έως 150 χιλιάδες ευρώ και το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους δεν ξεπερνάει τις 250 χιλιάδες ή τις 300 χιλιάδες για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Επίσης το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 10 χιλιάδες ευρώ, τις 15 χιλιάδες για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Η ακίνητη περιουσία του δανειολήπτη θα πιστοποιείται με την προσκόμιση του εντύπου Ε9 αλλά και των τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων που έχει στην κατοχή του.

Το ύψος της κινητής περιουσίας θα πιστοποιείται με μια απλή υπεύθυνη δήλωση του οφειλέτη χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση κάποιας βεβαίωσης από τράπεζα ή άλλο φορέα.

Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.