Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας για τη ρύθμιση δανείων

Ιούλιος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οι δανειολήπτες που θέλουν να υπαχθούν στην ρύθμιση των τραπεζικών δανείων θα πρέπει να έχουν προηγουμένως ρυθμίσει τα χρέη τους προς την εφορία

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης που παρουσιάζει η Καθημερινή απαραίτητη προϋπόθεση για να ρυθμιστεί ένα δάνειο είναι η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.

Η εγκύκλιος θα αποσταλεί την Δευτέρα στις τράπεζες ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο που θα ανακουφίσει όσους έχουν δάνεια έως 150 χιλιάδες ευρώ και το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους δεν ξεπερνάει τις 250 χιλιάδες ή τις 300 χιλιάδες για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Επίσης το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 10 χιλιάδες ευρώ, τις 15 χιλιάδες για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Η ακίνητη περιουσία του δανειολήπτη θα πιστοποιείται με την προσκόμιση του εντύπου Ε9 αλλά και των τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων που έχει στην κατοχή του.

Το ύψος της κινητής περιουσίας θα πιστοποιείται με μια απλή υπεύθυνη δήλωση του οφειλέτη χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση κάποιας βεβαίωσης από τράπεζα ή άλλο φορέα.

Καθημερινή

This entry was posted on Σάββατο, Ιούλιος 13th, 2013 at 13:44 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply