Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύουν με απόλυση όσοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ

13 Ιουλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΕΚΑΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ

Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύουν με απόλυση όσοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠΟι επίορκοι και οι υπάλληλοι με πλαστά δικαιολογητικά θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του πυρός των αποχωρήσεων από το Δημόσιο, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας ότι όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ακόμα και αν μπουν σε καθεστώς κινητικότητας δεν θα απολυθούν. Αυτή την πρόταση την έχω καταθέσει πρώτος εδώ και δυο, περίπου, χρόνια. Παραμένω δηλαδή σταθερός στις απόψεις, τις οποίες και δεν μεταβάλλω ανάλογα με το δημόσιο αξίωμα που κατέχω», υπογραμμίζει ο κ.Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Οπως επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «υποχρεωτικές απομακρύνσεις θα προκύψουν και από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα, παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση.

«Η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος. Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας», τονίζει ο υπουργός εξηγώντας πως θα αντλήσει από τη δεξαμενή του Δημοσίου υπαλλήλους προς απόλυση.

Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία αναφέρει ότι «δεν έχει πετύχει ως θεσμός, παρότι είναι στελεχωμένη με υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα προσφέρουν πολύ περισσότερο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αν ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία».

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2013 at 22:08 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply