Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Lada με νέα σχεδιαστική αντίληψη

Ιούλιος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Επιθυμεί τη δημιουργία ενός νέου crossover στα πρότυπα του X-Ray concept

Η Lada με νέα σχεδιαστική αντίληψηΗ Lada θέλει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο crossover, με χρονικό ορίζοντα το 2016, όπως το πρωτότυπο X-Ray, για να αυξήσει τις πωλήσεις της και να εξελίξει το εμπορικό της προφίλ.

Ο διευθυντής σχεδιασμού της ρωσικής φίρμας, Steve Mattin, σε συνέντευξή του, θέλησε να δώσει το νέο στίγμα της εταιρείας, η οποία προσπαθεί να απαλλαχθεί από το παρωχημένο παρελθόν της και να ακολουθήσει μια πορεία ανάπτυξης, όπως κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Lada θα ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα της KIA σε επίπεδο σχεδιασμού.

Επειδή λοιπόν τη Lada την ενδιαφέρουν, πάντα κατά το Mattin, όχι μόνο οι πωλήσεις στη Ρωσία, που παρεμπιπτόντως σημείωσαν μείωση το τελευταίο διάστημα, αλλά και η παγκόσμια εξαγωγή, θα πρέπει να ξεχάσει το ξεπερασμένο σχεδιασμό του Niva (που για 37 χρόνια παρέμενε ίδιο) και να στραφεί σε μια καινούργια εικόνα, όπως το εικονιζόμενο, πρωτότυπο X-Ray, που παρουσιάστηκε σε τοπικό Σαλόνι Αυτοκινήτου, το 2012.

Το νέο λοιπόν crossover της εταιρείας, που προβλέπεται να λανσαριστεί το 2016, θα είναι σύγχρονο, με νέα σχεδιαστική γλώσσα, χωρίς όμως περιπλοκότητες.

Ειδικότερα, ο Mattin επεσήμανε ότι οι αντιθετικές σχέσεις είναι κάτι διαδεδομένο στη Ρωσία, είτε μιλάμε για τον καιρό, είτε για την κοινωνία. Αυτό λοιπόν είναι κι η επιθυμία του. Το νέο SUV να ενσαρκώνει μια «σύνθεση αντιθέσεων».

Τέλος, ο 48χρονος Βρετανός, με περγαμηνές, τόσο στη Mercedes, όσο και στη Volvo, από το 2011 που είναι επικεφαλής της AvtoVAZ και διευθύνοντας νέες ομάδες design, προσπαθεί να αλλάξει το DNA της εταιρείας και να παρουσιάσει ένα διαφορετικό εμπορικό πρόσωπο, που θα ευνοήσει τις πωλήσεις της ρωσικής φίρμας στο μέλλον.

 

autotriti

This entry was posted on Σάββατο, Ιούλιος 13th, 2013 at 16:03 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply