Die Welt: 178 χρόνια Ελληνικό ΔημόσιοΗ εφημερίδα Die Welt επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή της ανάπτυξης του ελληνικού δημόσιου τομέα και έχει τίτλο «Ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας διογκώνεται εδώ και 178 χρόνια». Η εφημερίδα σημειώνει: «Εδώ και 178 χρόνια οι θέσεις στο δημόσιο θεωρούνται ένα παχυλό ‘επίδομα’, το οποίο όμως οδήγησε τα 10,8 εκατομμύρια Ελλήνων του σήμερα να τρέφουν 700.000 ανθρώπους που τους διοικούν. Αν και η λέξη ‘διοικώ’ δεν είναι οπωσδήποτε η σωστή λέξη».

Η είδηση για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης φιλοξενείται σχεδόν στο σύνολο του γερμανόφωνου τύπου. «Η Ελλάδα έχει μια νέα κρατική τηλεόραση» έχει τίτλο η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η ελληνική κρατική τηλεόραση εκπέμπει και πάλι» είναι ο τίτλος τόσο της Zeit όσο και του Spiegel, το οποίο επικαλούμενο το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων γράφει: «Σχεδόν ένα μήνα διήρκεσε το διάλειμμα: τώρα η κρατική τηλεόραση με νέο όνομα αρχίζει και πάλι το πρόγραμμά της. Η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση εξέπεμψε στην πρεμιέρα της μια ασπρόμαυρη κωμωδία. Οι πρώην συνεργάτες είναι αγανακτισμένοι».

Deutsche Welle

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.