Καταγγελίες συγγενών του ότι δεν διακομίσθηκε εγκαίρως σε Νοσοκομείο και δεν υπήρχε αντιοφικός ορός

73χρονος έχασε τη ζωή του από δάγκωμα φιδιούΑπό επιπλοκές, που προκάλεσε το δάγκωμα δηλητηριώδους φιδιού, πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, ένας 73χρονος άνδρας.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) διέταξαν έρευνα μετά από καταγγελίες συγγενών του 73χρονου ότι το θύμα δεν διακομίσθηκε εγκαίρως σε Νοσοκομείο και δεν υπήρχε αντιοφικός ορός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚΕΠΥ, το πρωί της 10ης Ιουλίου προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, ένας 73χρονος άνδρας, με αναφερόμενο δήγμα φιδιού στο δεξί χέρι, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Εφαρμόστηκε – αναφέρεται – άμεσα η κατάλληλη αγωγή (αντιισταμινικά-κορτιζόνη) και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Παρελήφθη από το ΕΚΑΒ στις 9.40 και στις 10.46 αφίχθη στο Νοσοκομείο. Έγινε νέα εκτίμηση της κατάστασης και δόθηκε η κατάλληλη θεραπεία (αντιοφικοί οροί, ινότροπα, κορτιζόνη κλπ).

Ο ασθενής, παρουσίασε επιδείνωση της γενικής του κατάστασης, ξημερώματα της 11ης Ιουλίου, διασωληνώθηκε στο πλαίσιο της υποστήριξης των ζωτικών του λειτουργιών. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, περίπου τέσσερις ώρες μετά απεβίωσε.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι του ΕΚΕΠΥ θα εξετάσουν τις επόμενες ημέρες και άλλα παρόμοια περιστατικά που αναφέρθηκαν προσφάτως στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.