Ερωτήματα για το μέλλον του κόμματος έθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει τις εργασίες του στη σκιά της αιχμηρής τοποθέτησης ΓλέζουΣτη σκιά της αιχμηρής τοποθέτησης Γλέζου συνεχίζονται και την Παρασκευή οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, έθεσε προς απάντηση τα ερωτήματα: Πώς θα οικοδομηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ποια ζητήματα πρέπει να επικεντρωθεί η δράση του ΣΥΡΙΖΑ και σε ποια ζητήματα θα κριθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς;

Ο Γ. Δραγασάκης ξεκινώντας από το τρίτο ερώτημα, είπε ότι δεν είναι δεδομένο το σε ποια ζητήματα θα κριθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς, καθώς αυτό είναι ένα θέμα που θα εξαρτηθεί και από τη διαμόρφωση των συσχετισμών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Είπε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα κριθεί τόσο από την «μαξιμαλιστικότητα» των στόχων που θα θέσει, όσο από ένα νέο ήθος που θα εισάγει ούσα σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία.

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επικεντρωθεί σε πολιτικό, κοινωνικό και κινηματικό επίπεδο, έχοντας κατ’ αρχήν ανοιχτό μέτωπο με την ηττοπάθεια και με εκείνους που πιστεύουν ότι «τίποτα δεν αλλάζει».

«Αυτό πρέπει να ξεκινήσει από μας, από όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το «τι κόμμα θέλουμε, εξαρτάται από το χαρακτήρα της εποχής» και προσέθεσε ότι από τον Εμφύλιο και μετά και για μια ολόκληρη ιστορική περίοδο έως τις μέρες μας, η Αριστερά είτε διαδραμάτιζε συμπληρωτικό (σε άλλες πολιτικές δυνάμεις), είτε περιθωριακό ρόλο.

«Στην εποχή μας είναι αναγκαία η συγκέντρωση των δυνάμεων της Αριστεράς και η μετατροπή της σε ηγεμονική δύναμη» τόνισε ο κ. Δραγασάκης προσθέτοντας ότι, αν επιλυθεί αυτό το ζήτημα, θα ακολουθήσει και η ανάλογη οργανωτική δομή του κόμματος.

«Θέλουμε ένα αριστερό κόμμα ανοιχτό, ενώ θέλουμε και ένα ΣΥΡΙΖΑ συνεκτικό εσωτερικά και αυτό -το πώς εξασφαλίζεται η εσωτερική συνοχή- είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί από τους φιλοσόφους και τους κοινωνιολόγους μας μετά το Συνέδριο» κατέληξε ο κ. Δραγασάκης.

«Δεν μιλάμε για καμία σύμπραξη της Κεντροαριστεράς, θέλουμε συνεργασία με το ΚΚΕ» ανάφερε στην τοποθέτησή του ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, θέτοντας το ερώτημα αν «θα εξαρτηθεί από την κ. Παπαρήγα και τον κ. Κουτσούμπα, το αν θα κυβερνήσει η Αριστερά».

«Τους θέλουμε (το ΚΚΕ) δεν τους περιμένουμε» πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στην χθεσινή τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου, απέτισε φόρο τιμής και σεβασμό στο πρόσωπο του, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφθασε εδώ που έφθασε επειδή κάποια συνιστώσα δικαιώθηκε και τόνισε ότι καμία συνιστώσα δεν δικαιώθηκε από μόνη της, αλλά δικαιώθηκε η επιλογή της ενότητας, της συστράτευσης και της πρότασης συνεργασίας προς όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς.

ΔΟΛ

2 thoughts on “Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει τις εργασίες του στη σκιά της αιχμηρής τοποθέτησης Γλέζου”
  1. Πώς είπατε παρακαλώ; Μας θέλετε εμάς το ΚΚΕ για συνεργασία; Και δε μας περιμένετε; Καλύτερα γιατί θα τσαντιζόσασταν απ’ το στησιμο. Ψάξτε αλλού συνεργάτες στην διαχείριση και στην προσπάθειά σας να σώσετε την παρούσα κατάσταση εναντίον του λαού. ΄Εχετε ένα σωρό επιλογές. Απ’ την δεξιά ως την αριστερά. Βοήθειά σας.

  2. Μέχρι την Κυριακή θα τα έχουν βρει μεταξύ τους. Είναι μεγάλο αφροδισιακο η εξουσία. Εδώ κοτζάμ Πασόκ μετακόμισε σύσσωμο στον Σύριζα -που πριν λίγο καιρό έβριζε- μόνο και μόνο γιατί στο Πασόκ πια δεν υπήρχε προκοπή (και ελπίδα για διακυβέρνηση παρά μονο ως κομπάρσοι όπως σήμερα στην δικομματική). Κι άλλωστε αυτές είναι κι οι επιταγές των κέντρων αποφάσεων του συστήματος. Αυτή η κυβέρνηση που έχουμε τώρα δε θα μπορεί για πολύ να περνά τα μέτρα του συστήματος. Πρέπει να έρθει ο Σύριζα για να περάσει τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.