ΓΙΑ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ»

Συλλήψεις δύο υπόπτων μελών των «Πυρήνων» στη ΘεσσαλονίκηΔύο ύποπτα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη και μεταφέρονται στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστούν στο πλαίσιο του «Σχεδίου Φοίνικας» των τρομοκρατών, που περιλαμβάνει διάφορα κτυπήματα.

Από τους συλληφθέντες ο ένας είναι 30 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ είχε προσαχθεί τον Φεβρουάριο του 2011 για συμμετοχή σε απόπειρα ληστείας στη Θεσσαλονίκη, στην κατοχή του οποίου (και ενός συνεργού του) είχαν βρεθεί πολλά όπλα.

Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη δεν έχει απασχολήσει ξανά την ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην περιοχή της Σταυρούπολης και θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες που αποδίδονται στην οργάνωση, στο πλαίσιο σχεδίου των τρομοκρατών με την ονομασία «Σχέδιο Φοίνικας».

«Για όλους αυτούς, το Σχέδιο Φοίνικας είναι γροθιά στο στομάχι.Γροθιά στο στομάχι γιατί το
νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης είναι εδώ και γκρεμίζει τους πόθους όλων αυτών των σκουλικιών
για τερματισμό της δράσης μας.Παλιές ομάδες ενεργοποιούνται και νέες δημιουργούνται,με την
υπόσχεση να δώσουν πνοή στους εφιάλτες της εξουσίας και των υπηκόων της», αναφέρεται σε προκήρυξη-κείμενο που αναρτήθηκε την Πέμπτη σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, με την οποία ο συντάκτη αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος, στον πρώην διευθυντής τη Αντιτρομοκρατικής, Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Η αποστολή παγιδευμένου φακέλου είχε γίνει στις 3 Ιουλίου, ενώ στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την αστυνομία, οι βομβιστικές επιθέσεις σε δύο οχήματα σωφρονιστικών υπαλλήλων. Στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού και στο αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου.

Το τέταρτο τρομοκρατικό χτύπημα που περιλαμβάνεται στο «Σχέδιο Φοίνικας», λένε οι αστυνομικοι, είναι αυτό με τη φωτιά σε όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα, αλλά δεν συνδέουν τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο στην πρώην διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής,
είχε γίνει γνωστό ότι είχε σταλεί από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και αμέσως οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόπτων, εστιάστηκαν εκεί.

Στην προκήρυξη της Πέμπτης η «FAI», η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο, κομάντο Mauricio Morales», αναφέρουν: «Παλιές ομάδες ενεργοποιούνται και νέες δημιουργούνται, με την υπόσχεση να δώσουν πνοή στους εφιάλτες της εξουσίας και των υπηκόων της».

Επίσης, διατυπώνουν απειλές κατά του Δ. Χωριανόπουλου και όσους υπηρετούν στην Αντιτρομοκρατική, λέγοντας «καλό είναι να γνωρίζουν πως βρίσκονται σε περίοπτη θέση στη λίστες στόχων της F.A.I./I.R.F».

Υποστηρίζουν δε ότι ο εκρηκτικός φάκελος ήταν «απολύτως ασφαλής» για να εκραγεί από πτώση. «Ο μηχανισμός ενεργοποιείται ΜΟΝΟ αν ανοίξει ο φάκελος και όχι από πτώση και κραδασμούς. Δε γνωρίζουμε τι συνέβη. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο φάκελος άνοιξε».

Το «Σχέδιο Φοίνικας» , εκτιμούν οι αστυνομικοί, δεν είναι τίποτε άλλο παρά σχέδιο εκδίκησης σε όσους (αστυνομικούς, δικαστικούς λειτουργούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους) που με το θεσμικό τους ρόλο συμμετείχαν στην εξάρθρωση των «Πυρήνων».

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.