Αρχίζει το Σάββατο (13/7) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων με συμμετοχή – ρεκόρ 3.800 αθλητών

Μουντομπάσκετ Βετεράνων: Ισχυρή οικονομική «ένεση» για τη ΘεσσαλονίκηΕκατόν εβδομήντα έξι ομάδες από 33 χώρες και περίπου 3.800 βετεράνοι αθλητές θα συμμετάσχουν στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ, που θα διεξαχθεί στα κλειστά γήπεδα της Θεσσαλονίκης (12- 21 Ιουλίου 2013) και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα αποτελέσει ισχυρή οικονομική «ένεση» για την πόλη και γενικότερα τον τουρισμό.

«Έφτασε η ώρα για την έναρξη των αγώνων. Μετά από τη διαδικασία ανάληψης της διοργάνωσης που κράτησε αρκετά χρόνια, ο ΣΒΚΘ και όλοι οι φορείς που βοήθησαν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να ιδρώνουμε τις φανέλες. 176 ομάδες από 33 χώρες με 3.800 περίπου αθλητές θα συμμετάσχουν. Είναι τεράστια τα νούμερα αλλά θα αντεπεξέλθουμε. Ευχαριστώ την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων για την εμπιστοσύνη της και ελπίζουμε να γίνει μια γιορτή του μπάσκετ όπως την ονειρευόμαστε. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν», δήλωσε ο κ. Πάρης Πετράς, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης στη σημερινή (12/7) συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βετεράνων, Αργεντίνος κ. Ρούμπεν Ροντρίγκεζ Λάμας, σχολίασε: «Ευχαριστώ όλους τους φορείς, τους εθελοντές και τους πολίτες για την ενεργό συμμετοχή τους. Είμαστε περήφανοι και χαιρόμαστε που η διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι αγώνες να έχουν ξεχωριστή επιτυχία. Δεν έχει ξανασυμβεί να συμμετέχουν τόσοι πολλοί αθλητές σε διοργάνωση στην ίδια πόλη. Εύχομαι να περάσουν καλά και να είναι χαρούμενοι όπως εμείς τώρα. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό και στον τουρισμό».

Σε ερώτηση για το αν επηρέασε την απόφαση για την ανάληψη της διοργάνωσης η οικονομική κρίση τόνισε: «Εμπιστευόμαστε απόλυτα την Οργανωτική Επιτροπή και τον κόσμο της πόλης και της χώρας. Πιστεύω ότι η διοργάνωση θα συμβάλει στο να ξεπεραστεί η κρίση καθώς οι χιλιάδες αφίξεις θα τονώσουν την τοπική οικονομία».

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου υπογραμμίζοντας: «Βρίσκομαι ανάμεσα σε γνωστά στελέχη με ξεχωριστή διαδρομή. Η μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη που έχει κατακτήσει πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι η πόλη που ένωσε τους Ελληνες λόγω του αθλήματος. Πολλοί ήταν οι αθλητές της που με λαμπρή πορεία κράτησαν το μπάσκετ ψηλά. Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στήριξε από την αρχή τη διοργάνωση που ήταν πόλος έλξης και είχε επίκεντρό την πόλη. Συνεργαστήκαμε άψογα με τον Σύνδεσμο Βετεράνων και πιστεύουμε ότι η διοργάνωση θα συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Η Θεσσαλονίκη δηλώνει παρών στα αθλητικά και τα κοινωνικά δρώμενα. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα αγκαλιάσουν τους αγώνες που θα μετατραπούν σε γιορτή του αθλητισμού».

Εν όψει της έναρξης του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη, μία πόλη που διαχρονικά  αγαπά και τιμά το μπάσκετ, θα γίνει για ένα δεκαήμερο το επίκεντρο της συνάντησης κορυφαίων αθλητών και ομάδων από όλο τον κόσμο, που θα προσφέρουν στους φιλάθλους μοναδικό θέαμα και συγκινήσεις. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για την προσέγγιση ανθρώπων και λαών από μία διεθνή αθλητική διοργάνωση. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε έμπρακτα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του τόπου μας, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη και στην πολυδιάστατη σημασία τους».

Μεταξύ των συμμετεχόντων, ο οποίος μάλιστα παρέστη στη συνέντευξη Τύπου, είναι και ο Ιταλός πρώην άσος του Αρη, Μάριο Μπόνι, ο οποίος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων: «Συγχαρητήρια σε όλους για την διοργάνωση. Αγαπώ την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Αισθάνομαι πολύ όμορφα καθώς θα συμμετάσχω για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Βετεράνων. Δήλωσα στην κατηγορία 50+ γιατί θα είναι πιο εύκολα για μένα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους».

Τη σπουδαία αθλητική συνάντηση χιλιάδων αθλητών στη Θεσσαλονίκη, δεν θα μπορούσε να χάσει ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, παλαίμαχος άσος, Μπάνε Πρέλεβιτς: «Συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Βετεράνων για την δουλειά και την προσπάθεια που κατέβαλε, ώστε να έλθει η διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία».

Ο εκ των κορυφαίων σκόρερ και σουτέρ του ελληνικού μπάσκετ, παλαίμαχος παίκτης του Αρη, Χάρης Παπαγεωργίου είπε: «Ευχαριστούμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη. Είναι μια διοργάνωση με διεθνή ακτινοβολία και διεξάγεται στη Μητρόπολη του αθλήματος. Η πόλη χρειαζόταν μια τέτοια μεγάλη συνάντηση πολλών αθλητών από όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια στην Οργανωτική επιτροπή και τον Σύνδεσμο Βετεράνων για την προσπάθεια χρόνων που κατέβαλαν. Είμαι πεπεισμένος για την επιτυχία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση θα συμμετάσχει και μια από τις μεγάλες μορφές του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, ο 80χρονος πλέον, αλλά ενεργός βετεράνος αθλητής Βύρωνας Αλεξιάδης, ο οποίος σχολίασε: «Συγχαρητήρια σε όλους για την μεγάλη διοργάνωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Παγκόσμια Ομοσπονδία καθώς η προβολή της χώρας και της πόλης στο εξωτερικό θα είναι τεράστια όπως και στους φορείς για την οικονομική συνεισφορά. Είμαι 80 χρονών και συστήνω σε όλους να μην σταματήσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό».

Σωτηρίου Κώστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.